- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

ATENȚIE! O nouă metodă de furt câștigă teren. Un bărbat din Huedin a rămas deja fără 2000 de lei

09 Feb, 20:34 • stefan.vlad
O nouă metodă de furt câștigă teren. Hoții de buzunare apelează des la diverse strategii pentru a păcăli oamenii și a le lua banii. Când o metodă devine foarte cunoscută, inventează alta și astfel, victimele sunt tot mai multe.
ATENȚIE! O nouă metodă de furt câștigă teren. Un bărbat din Huedin a rămas deja fără 2000 de lei

O nouă metodă de furt câștigă teren. De această dată, un bărbat în vârstă de 57 de ani a fost păcălit și a rămas fără suma de 2000 de lei, pe care o avea în portofel. Cum s-a întâmplat asta? Ei bine, prin „îmbrățișare afectuoasă”,  relatează gandul.ro.

O nouă metodă de furt câștigă teren

Pentru a nu atrage atenția și pentru a nu-și creea probleme, hoții au găsit soluția perfectă. Infractorii îi îmbrățișează pe cei aleși drept victimă și în numai câteva secunde le sustrag banii din buzunare. Oamenii legii fac apel la populație și cere românilor să fie foarte atenți la persoanele cu care interacționează, mai ales dacă au bani sau bunuri asupra lor.

„La data de 7 februarie a.c., Poliția orașului Huedin a fost sesizată, prin plângere, de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, din același oraș, despre faptul că la aceeași dată, în jurul orei 11.00, în timp ce se afla pe strada Vlădeasa, o persoană necunoscută l-ar fi abordat și, profitând de neatenția sa, i-ar fi sustras portmoneul din buzunarul exterior al hainei, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 2.000 de lei.

Cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoatului de Poliție Județean Hunedoara, tânărul a fost depistat, iar în baza probatoriului administrat, pe numele său a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, a transmis IPJ Cluj.

Citește și: Bătrân jefuit de falşi angajați ai companiei de gaz. Cum au fost surprinși hoţii de camera de luat vederi VIDEO

Ce metodă foloseau infractorii pentru a goli cardurile

Procurorii DIICOT și Poliția au făcut mai multe percheziții in în municipiul București și în județele Iași, Bacău și Neamț. Din primele cercetări efectuate reiese că anul 2021, un grup de 6 persoane, ar fi construit un grup infracțional organizat, la care ulterior au mai aderat încă 4 persoane.

Aceștia montau ATM-uri sau alte terminale de plată cu ajutorul cărora ar fi citit datele cardurilor bancare ale persoanelor care utilizau ATM-urile sau terminalele de plată. Datele erau transmise pe telefoanele infractorilor, prin unde radio.

Cu ajutor telefoanelor, datele cardului bancar ale persoanelor ar fi fost retrase de către grupul infracțional  de la ATM – uri cu tehnologie de comunicare prin unde radio integrată sau ar fi fost efectuate plați, cu ajutorul unui P.O.S.

Tags: