- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție! Ploi torențiale, grindină și vijelii! Lista localităților vizate

25 May, 16:01 • Stefan Simion
Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Lista localităților vizate de avertizarea meteo.
Atenție! Ploi torențiale, grindină și vijelii! Lista localităților vizate

Ploi torențiale la final de săptămână! Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare meteo Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, ce vizează mai multe localități ale țării.

Ploi torențiale și în zilele următoare

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindina, intensificări ale vântului, vijelie.

Ploi torențiale
Ploi torențiale

Vezi și: Meteo 25 mai. Averse și descărcări electrice în mare parte a teritoriului

Zonele vizate de avertizarea meteo

  • Județul Constanta: Crucea, Mihai Viteazu;
  • Județul Tulcea: Baia, Ceamurlia de Jos;
  • Județul Caraş-Severin: Reșița;

Cod galben în 28 de județe ale țării

Avertizarea meteo Cod galben este valabilă în intervalul 25 mai, ora 12:00, 25 mai, ora 23:00.

În intervalul menționat local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice și averse torențiale în Oltenia, dealurile Banatului, Crișanei, în Transilvania, Muntenia, Moldova și Dobrogea.

Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 50…70 km/h și vijelii se vor semnala mai ales în estul și sud-estul teritoriului.

Vremea vineri:

Vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată în vestul, sudul și parțial în centrul țării, precum și în zonele de munte, unde mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h) și vijelii. Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord și nord-est, iar cele minime între 8 și 17 grade, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Vezi și: 2 iunie, zi liberă pentru bugetari. Cine beneficiază de întreaga minivacanță de 5 zile

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult