- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Meteo 25 mai. Averse și descărcări electrice în mare parte a teritoriului

24 May, 14:50 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Nu scăpăm de ploi, averse și descărcări electrice.
Meteo 25 mai. Averse și descărcări electrice în mare parte a teritoriului

Meteorologii de la ANM anunță că în această noapte, cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice pe arii restrânse, cu o probabilitate mai mare în centru și în zona deluroasă din sud. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime, în marea lor majoritate mai ridicate decât mediile multianuale, se vor încadra între 7 și 17 grade. Spre dimineață se va semnala ceață, izolat îndeosebi în regiunile vestice.

Averse și descărcări electrice în România

Cerul va fi temporar noros și mai ales la începutul nopții vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimă va fi de 12…15 grade.

Joi. În țară: Vremea va fi caldă în majoritatea zonelor, dar și în general instabilă. Instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales după-amiaza și seara, prin înnorări temporar accentuate și intervale cu averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 50…70 km/h), vijelii și grindină, local la munte, în Transilvania, dealurile Crișanei și Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei și pe arii restrânse în rest.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Noaptea aria ploilor se va restrânge, iar acestea se vor semnala pe alocuri, cu o probabilitate mai mare în centru, sud și est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 17 grade, ușor mai scăzute în depresiunile intramontane. Dimineața și noaptea izolat va fi ceață îndeosebi în vest și centru.

Vezi și: Vremea 24 mai 2023. ANM anunță înnorări şi pe arii restrânse averse şi descărcări electrice în următoarele zile

averse si descarcari electrice
averse si descarcari electrice

În București, vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în orele serii și din nou spre sfârșitul nopții când vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Temperatură maximă va fi de 27…28 de grade, iar cea minimă va fi de 13…15 grade.

Vineri. În țară: Vremea va fi în general instabilă. Instabilitatea atmosferică va fi mai pronunțată în vestul, sudul și parțial în centrul țării, precum și în zonele de munte, unde mai ales în a doua parte a zilei și la începutul nopții vor fi înnorări temporar accentuate, averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h) și vijelii. Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. În celelalte regiuni, astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile maxime se vor situa între 20 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în nord și nord-est, iar cele minime între 8 și 17 grade.

În București, vremea va fi general instabilă. Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate, iar cu o probabilitate mai mare dimineața și din nou după-amiaza și seara vor fi averse ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade și minima de 13…15 grade.

Vezi și: 2 iunie, zi liberă pentru bugetari. Cine beneficiază de întreaga minivacanță de 5 zile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult