- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție! Revin ninsorile în România! ANM anunță unde se strică vremea considerabil

06 Mar, 12:36 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo. Deși ne așteptam inițial la vreme caldă, instabilitatea atmosferică își spune cuvântul, iar în anumite zone revin ploile și chiar ninsorile.
Atenție! Revin ninsorile în România! ANM anunță unde se strică vremea considerabil

Un nou ciclon polar va traversa nordul Europei în perioada următoare. Din acest, sunt așteptate ploi și ninsori în majoritatea țărilor europene, inclusiv în România, anunță meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie.

Se strică vremea în România și sunt așteptate din nou ninsori

Și în țara noastră sunt așteptate precipitații importante cantitativ, în special în nordul, vestul și centrul țării. În primele zile din această săptămână, aerul se va menține rece la altitudini de peste 1200 de metri, iar, local, vor fi intervale cu lapoviță și ninsoare și în zonele mai joase, mai ales în Transilvania și Maramureș, în primele ore ale zilei de marți.

În sudul și estul țării vremea se va încălzi, chiar dacă izolat vor fi posibile unele ploi slabe. Începând cu data de 8 martie, maximele vor depăși 15 grade pe arii extinse în aceste regiuni, iar local se vor atinge până la 17 – 20 de grade.

Meteorologii mai anunță că în a doua parte a săptămânii, sunt așteptate ploi mai abundente în vestul și nordul țării, dar precipitații slabe și moderate se vor semnala și în celelalte regiuni.

Vezi și: Prima lună din primăvara 2023 vine cu surprize. Meteorologii au actualizat din nou prognoza meteo pentru martie

Ninsori România
Ninsori România

Cantitățile de apă ar putea depăși 30 – 40 de litri pe metrul pătrat în unele zone din Banat, Crișana și Maramureș, iar în zonele de munte nu sunt excluse nici valori de până la 60 – 90 de litri pe metrul pătrat.

Pe unele râuri din regiunile intracarpatice vor fi posibile creșteri însemnate ale debitelor și chiar inundații locale, în timp ce în zonele de șes multe terenuri vor fi afectate în continuare de băltiri, îngreunând realizarea activităților agricole de primăvară.

După perioada aceasta cu vreme instabilă și cu umiditate crescută excesiv în mare parte a teritoriului, este posibilă o nouă răcire a vremii spre mijlocul săptămânii viitoare. Potrivit primelor estimări de moment, această răcire ar putea fi mai intensă și însoțită de ninsori în unele regiuni, dar în prezent nu se poate spune cu certitudine dacă aerul rece va înainta atât de mult spre sud.

Ai mai putea citi: Ora de vară 2023. Când se schimbă ora și ce efecte adverse are schimbarea în ritmul biologic

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult