- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenție români! Sunteți amendați dacă folosiți liftul necorespunzător. Ce este interzis, de fapt

18 Mar, 11:04 • Constantin Cristina
Românii care locuiesc la bloc nu au voie să care orice lucru cu liftul, iar dacă nu respectă, aceștia riscă să fie amendați. Mai exact, ce nu au voie locatarii de bloc să care cu liftul?
Atenție români! Sunteți amendați dacă folosiți liftul necorespunzător. Ce este interzis, de fapt

Puțini români știu ce au voie și ce nu au voie să care cu liftul. Iar dacă aceștia sunt prinși că nu folosesc liftul necorespunzător, pot primi amenzi și nu orice fel de amenzi, amenzi usturătoare, a menționat antena 3 CNN.

Citește și: Reguli noi la vânzarea laptelui și a produselor lactate. Au început controalele în marile magazine, iar amenzile sunt destul de mari

O româncă a fost amendată pe loc

O femeie, care locuiește într-un bloc vechi din Capitală, și-a renovat apartamentul care era și el destul de vechi și a încercat să care gunoiul scos din apartament, cu liftul. Vecinii au surprins-o pe femeie în timp ce punea sacii în lift, însă nu au lăsat-o și au chemat imediat poliția.

Doamna nelămurită pentru ce a primit contravenția, a fost pe loc amendată și a povestit ce a pătiți pe grupul „Asociații de proprietari din România”.

„Unde am greșit? De curând, am cumpărat un apartament în București, la etajul 5 al unui bloc de 10 etaje. A trebuit cojit până la placă deoarece era îngrozitor de vechi și insalubru. Astăzi, am chemat 3 persoane cu o dubă pentru a căra, din apartamentul în renovare, un număr de 50 de saci cu moloz și spărturi de gresie. După 30 de minute de cărat saci, cu liftul (care la nevoie era lăsat să fie folosit de locatari) am auzit scandal la parter. Era administratoarea chemată de un vecin de la parter, care striga că s-a făcut mizerie în lift și drept urmare a blocat liftul, a chemat poliția și am primit amendă 400 de lei pentru mizeria din hol, praf mai ales. Urma a fi șters când terminam. Oricum am curățat. Vecinul mi-a spus că nu am voie să folosesc liftul pentru cărat, doar pe scări, (5 etaje cu saci grei de câte 30 de kg???) Că liftul este doar pentru persoane. Că cine are câini plătește în plus la lift. Că trebuia să chem de la salubritate, dar salubritatea nu intră și în bloc”, scrie femeia pe grupul ”Asociații de proprietari din România”.

Alte articole: Alertă pentru șoferi! Brigada Rutieră a efectuat un control în urma cărora a dat amenzi în valoare de aproximativ 30.000 de lei