- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Alertă pentru șoferi! Brigada Rutieră a efectuat un control în urma cărora a dat amenzi în valoare de aproximativ 30.000 de lei

12 Mar, 13:56 • Lupu Alexandra
Brigada Rutieră și inspectorii RAR au efectuat mai multe controale în București. Valorea totală a amenzilor scrise șoferilor este de aproximativ 30.000 de lei.
Alertă pentru șoferi! Brigada Rutieră a efectuat un control în urma cărora a dat amenzi în valoare de aproximativ 30.000 de lei

Brigada Rutieră și inspectorii RAR au efectuat mai multe controale în București. Autoritățile au identificat mai multe încălcări ale prevederilor legale, motiv pentru care au fost scrise 35 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30.000 lei, anunță news.ro.

Șoferii au primit amenzi în valoare totală de 30.000 lei

Polițiștii rutieri și inspectorii RAR au anunțat că au dat 35 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 30.000 lei, în urma unor controale în trafic desfășurate în Capitală. Verificările au avut loc pe parcursul nopții de sâmbătă spre duminică, astfel, s-a urmărit starea tehnică a mașinilor prin verificarea sistemului de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante, a celui de frânare, mecanismul de direcție, instalația de iluminare și semnalizare.

La fel de bine, au fost verificate următoarele: autenticitatea seriilor și numerelor, vizibilitatea și legalitatea montării și folosirii luminilor de altă intensitate sau culoare, accesoriile de avertizare, sistemul de rulare, corectitudinea datelor din certificatul de înmatriculare. Nu în ultimul rând, polițiștii rutieri și inspectorii RAR au urmărit inspecția tehnică, și în egală măsură, aplicarea tratamentului chimic sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, altele față decât cele care sunt omologate sau certificate.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Noi acuzații aduse de polițiști! Sindicaliștii semnalează că bilanțurile IPJ sfidează „legea şi cutumele transparenţei publice”

Șoferii din Capitală au luat amenzi în valoare totală de 30.000 lei
Șoferii din Capitală au luat amenzi în valoare totală de 30.000 lei

În urma controalelor, polițiștii rutieri și inspectorii RAR au aplicat 35 sancțiuni contravenționale, pentru deficiențe tehnice: 4 pentru modificări constructive neomologate, 6 pentru schimbări ale sistemului de evacuare a noxelor și 25 pentru alte deficiențe tehnice, așa cum informează Brigada Rutieră. Valoarea totală a amenzilor este de aproximativ 30.000 lei. De asemenea, autoritățile au reținut 15 certificate de înmatriculare și 4 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare pentru deficiențele tehnice identificate cu ajutorul inspectorilor RAR.

De exemplu, nivelul unei mașini oprite la Piața Victoriei, condusă de un tânăr de 25 ani, s-au identificat deficiențe la nivelul sistemului de iluminare, precum și alte modificări care nu erau menționate în CIV. De asemenea, anvelopele autoturismului aveau alte dimensiuni față de cele omologate. Șoferul în cauză a fost amendat cu 2.320 lei, iar ca măsuri tehnico-administrative, acestuia i-au fost reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele până la remedierea deficiențelor constatate.

Citește și despre următorul subiect: Revolta polițiștilor! Sindicatul acuză politicienii pentru salariile mici. „Guvernul ne sfidează, în continuare, drepturile economico-financiare”