- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Atenționare de călătorie de la MAE! Așteptare îndelungată la frontierele cu Bulgaria

29 Nov, 22:00 • Fundeanu Madalina
Atenționare MAE. Vor fi timpi ridicați de așteptare la punctele de frontieră cu Bulgaria în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie.
Atenționare de călătorie de la MAE! Așteptare îndelungată la frontierele cu Bulgaria

Vor fi timpi ridicați de așteptare la punctele de frontieră cu Bulgaria în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie. În acest sens, MAE a trimis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria, Grecia, Turcia și retur, conform informațiilor oferite de Antena 3 CNN.

Atenționare MAE: timpi ridicați de așteptare la punctele de frontieră cu Bulgaria

Pe sensul de intrare sau ieșire în și din Bulgaria și din Turcia prin PCTF Kapitan Andreevo – Kapikule, PCTF Lesovo – Hamzabeyli și, mai ales, prin PCTF Malko Târnovo – Derekoy, la controlul de frontieră și vamal (frontieră externă a Uniunii Europene), se vor putea forma coloane mari de autovehicule, ceea ce va conduce la înregistrarea de timpi considerabil măriți de așteptare la trecerea frontierei, avertizează Ministerul Afacerilor Externe.

Te-ar mai putea interesa și: Turiștii aleg ofertele de vacanță din Bulgaria. Aceasta estimează că va avea peste 1,7 milioane de vizitatori străini în acest sezon de iarnă

frontiere Bulgaria
frontiere Bulgaria

Totodată, și pe sensul de intrare/ieșire în/din Bulgaria către România prin PCTF Ruse, PCTF Durankulak, PCTF Kardam sau PCTF Silistra, la controlul de frontieră (care include și controlul vinietei electronice) vor putea fi înregistrați timpi măriți de așteptare, cu preponderență în cazul în care coloanele de autovehicule cu turiști români vor ajunge la frontiera cu România în mod compact și în același interval de timp.

Printre recomandările Ministerului Afacerilor Externe se află și faptul că românii sunt nevoiți „să aibă bateria telefonului mobil încărcată și în stare de funcționare, să dețină resursele necesare de apă, alimente și medicamentație specifică, acolo unde este cazul și să posede resurse financiare adecvate unor astfel de situații speciale”.

„Totodată, se recomandă turiștilor români, care aleg să revină în țară, prin PCTF Ruse, să pregătească în prealabil suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi, bonuri fiscale”, mai este precizat în comunicatul transmis de MAE.

Citește mai multe știri: Ce destinații au ales românii pentru minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie. Prețul mediu pentru un sejur a fost de 855 lei pentru două persoane