- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Turism

Turiștii aleg ofertele de vacanță din Bulgaria. Aceasta estimează că va avea peste 1,7 milioane de vizitatori străini în acest sezon de iarnă

23 Nov, 11:07 • Fundeanu Madalina
Bulgaria este pregătită să întâmpine peste 1,7 milioane de turiști în acest sezon de iarnă. Tot mai mulți vizitatori străini sunt interesați de ofertele de vacanță avantajoase din această țară.
Turiștii aleg ofertele de vacanță din Bulgaria. Aceasta estimează că va avea peste 1,7 milioane de vizitatori străini în acest sezon de iarnă

Bulgaria se pregăteşte să întâmpine peste 1,7 milioane de vizitatori străini în acest sezon de iarnă, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă faţă de 2019, a anunţat Rumen Draganov, director în cadrul Institutului pentru Analize şi Evaluări în Turism (IAAT), transmite Novinite, potrivit informațiilor oferite de Agerpres.

1,7 milioane de turiști aleg Bulgaria pentru vacanța de iarnă

O parte importantă – aproximativ 62% din numărul turiştilor străini – ar urma să sosească din statele membre UE, ceea ce indică interesul puternic pentru ofertele de iarnă din Bulgaria al călătorilor din blocul comunitar.

Pe lângă acest influx, aproximativ 3,5 milioane de bulgari ar urma să-şi petreacă vacanţele în ţară, în această perioadă. În contextul conflictelor globale în desfăşurare, Draganov a dat asigurări că situaţia turismului din Bulgaria este în mare parte neafectată de aceste evoluţii. Previziunile privind turismul în 2024 sunt optimiste, indicând o creştere de 5% faţă de 2019.

Citește și: „Winter Wonderland”, cel mai mare târg din România! Primăria Sectorului 3 anunță când va avea loc

Vacanță de iarnă - Bulgaria
Vacanță de iarnă – Bulgaria

Bulgaria va fi desemnată destinaţie preferată de turim în 2024

Bulgaria va fi desemnată destinaţie preferată în 2024 de către Asociaţiile Europene ale Agenţilor de Turism şi ale Operatorilor de Turism (ECTAA). Acest lucru s-a aflat la întâlnirea anuală a ECTAA de la Lamego, Portugalia, a anunţat vineri Asociaţia tur-operatorilor şi agenţilor de turism din Bulgaria, conform sursei.

Anul viitor, Bulgaria va fi promovată printre membrii tuturor asociaţiilor naţionale ale industriei din Europa. Oficiali din turism din 26 de ţări vor veni aici pentru următoarea lor întâlnire anuală şi vor avea şansa de a afla direct despre potenţialul ţării în turism.

Iniţiativa a devenit posibilă şi va fi implementată datorită sprijinului Ministerului Turismului, ca parte a sprijinului pentru promovarea destinaţiei Bulgaria.

La întâlnirea ECTAA din Portugalia au participat peste 50 de delegaţi reprezentând companii de turism din întreaga Europă. S-a concentrat pe iniţiativele inovatoare ale organizaţiei legate de Planul de acţiune pentru climă şi utilizarea inteligenţei artificiale în sectorul turismului.

Spre finalul întâlnirii, Daniela Stoeva, membru al Comitetului Executiv al ECTAA, a făcut o scurtă prezentare a destinaţiei şi a diverselor oportunităţi de turism cu care membrii ECTAA se vor familiariza prin diverse formate de comunicare ale Programului „Destinaţie Preferată”:

„Întâlnirea noastră de la Lamego ne-a arătat hotărârea de a face faţă schimbărilor climatice şi de a lega viitorul industriei turismului de inteligenţa artificială. Credem că, dând un exemplu de acţiune climatică şi folosind puterea inteligenţei artificiale, putem să ne servim cel mai bine clienţii noştri, industria noastră şi planeta noastră”.

Vezi și: Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, în topul mondial al atracțiilor turistice de iarnă!