- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au apărut primii cartofi noi românești. Cu ce preț se vinde un kilogram

11 Apr, 19:46 • Alexe Raluca
Piețele din România s-au umplut de produse de sezon, însă prețurile lor nu sunt deloc unele mici, ci ba din contră, mult prea piperate pentru buzunarele aproape goale ale românilor.
Au apărut primii cartofi noi românești. Cu ce preț se vinde un kilogram

Odată cu venirea primăverii și cu apariția legumelor și fructelor de sezon, mulți români au ajuns să nu își mai permită să facă piața, și asta din cauza prețurilor practicate de comercianți. Nici măcar „leguma săracului”, cartoful, nu mai este accesibil.

Citește și: Cum să faci cartofi ca la McDonald’s la tine acasă. Profitul lanțului american a crescut cu 37% în 2023, ajungând la 8,469 miliarde de dolari

Au apărut primii cartofi noi românești

Prețurile au explodat în ultima perioadă, însă nimeni nu se aștepta ca și cartofii să se scumpească atât de tare. Pe lângă aceștia, și verdețurile ori anumite fructe și legume au ajuns să coste mai mult decât carnea! În momentul de față, cartofii noi românești au ajuns să fie noile cireșe, despre care se știu că au un preț astronomic atunci când ajung pentru prima oară pe tarebele din piețe.

Dacă până nu de mult, cartofii erau considerați „leguma săracului” se pare că în primăvara anului 2024 acest lucru s-a schimbat, căci prețul acestora a explodat. Cartofii noi românești au apărut pe tarabele piețelor din România, însă cei care au mers la cumpărături cu gândul de a îi cumpăra au avut parte de un adevărat șoc atunci când au văzut prețul acestora.

Pentru un kilogram de cartofi noi, românii trebuie să plătească 14,99 de lei. Adică 15 lei pentru numai câțiva cartofi cât intră într-un kilogram. Cumpărătorii au crezut că nu văd bine atunci când au realizat cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi.

Au apărut primii cartofi noi românești. Cu ce preț se vinde un kilogram

Din păcate, prețul cartofilor nu este singurul care a explodat, același lucru întâmplându-se și cu numeroase alte legume și fructe. De aceea, mulți români au dat fuga la supermarketuri, unde fructele și legumele de import sunt mult mai ieftine, însă nu și la fel de gustoase.

Citește și: Țeapă de proporții pentru românii care fac cumpărături de la piață. Merele de Voinești și cartofii de Lungulețu NU sunt din România