- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au fost publicate noile modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2024! Iată cum arată acestea

01 Nov, 18:57 • Fundeanu Madalina
Vești bune pentru viitorii candidați ai examenului de Evaluare Națională și de Bacalaureat! Au fost publicate modele de subiecte pentru examenele naţionale din 2024.
Au fost publicate noile modele de subiecte pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2024! Iată cum arată acestea

Vești minunate pentru viitorii candidați ai examenului de Evaluare Națională și de Bacalaureat! Recent, au fost publicate modele de subiecte pentru examenele naţionale din 2024, conform metodologiilor privind Evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2023 – 2024 şi examenul naţional de Bacalaureat 2024, potrivit SpyNews.

Noile modele de subiecte pentru BAC și Evaluarea Națională 2024 au fost publicate!

În cursul zilei de miercuri, 1 noimebrie 2024, Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie a publicat primele modele de subiecte pentru examenele naţionale din 2024, conform metodologiilor privind Evaluarea naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a în anul şcolar 2023 – 2024 şi examenul naţional de Bacalaureat 2024.

Astfel, pentru Evaluarea naţională sunt publicate modele de subiecte pentru următoarele discipline: Limba şi literatura română, Matematică, Limba şi literatura română pentru minoritatea maghiară, Limba şi literatura maternă pentru minorităţile naţionale – maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, rromani, italiană, ucraineană.

Pe de altă parte, pentru examenul naţional de Bacalaureat au fost publicate 32 de modele de subiecte pentru probele scrise, programe de examen diferenţiate pe filiere/profiluri, astfel: Limba şi literatura română (două tipuri de programă), Limba şi literatura maternă pentru minorităţile naţionale (maghiară – două tipuri de programă, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, italiană, ucraineană), Matematică (patru tipuri de programă), Istorie, Fizică (două tipuri de programă), Chimie (două tipuri de programă), Biologie (două tipuri de programă), Informatică (două tipuri de programă, fiecare pentru două limbaje de programare), Geografie, Discipline socio-umane (cinci discipline).

Te-ar putea interesa și: Situație fără precedent la o școală din Sibiu. Un elev cu media 1,59 primește bursă de merit, următorul bursier de pe listă are media 1,85

Noile modele de subiecte pentru BAC și Evaluarea Națională 2024 au fost publicate
Noile modele de subiecte pentru BAC și Evaluarea Națională 2024 au fost publicate

Probele de evaluare a competențelor

În plus, pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale sunt disponibile: pentru competenţele lingvistice de comunicare în limba română şi în limba maternă (pentru candidaţii care studiază în limbile minorităţilor naţionale)

– nouă modele de bilete de examen; pentru competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională;

– 10 modele de bilete de examen (proba orală);

– 10 modele de teste însoţite, fiecare, de fişiere audio (proba de înţelegere a unui text audiat);

– 10 modele de subiecte (proba scrisă); pentru competenţele digitale – două modele de subiecte pentru fiecare dintre cele două fişe de evaluare.

Citește și alte știri: Profesorii își iau adio de la fondul clasei în Săptămâna „Școala Altfel”. Noua metodologie le permite părinților să finanțeze excursiile elevilor doar prin Asociațiile de părinți