- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au început controalele la sânge! CNAS verifică cabinetele medicilor de familie

14 Jan, 16:48 • Fundeanu Madalina
Controale ample la cabinetele medicilor de familie. CNAS verifică numărul consultațiilor și serviciile medicale.
Au început controalele la sânge! CNAS verifică cabinetele medicilor de familie

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) face controale la cabinetele medicilor de familie. Verifică numărul consultațiilor și serviciile medicale, potrivit informațiilor prezentate de Antena 3 CNN.

Controale ample la cabinetele medicilor de familie

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a început controale ample în cabinetele medicilor de familie. Se verifică numărul consultaţiilor, dar şi al serviciilor realizate de aceştia după ce unele cabinete ar fi avut facturi uriaşe.

Reprezentanţii CNAS verifică și dacă medicii sunt prezenți în cabinete. Medicii se plâng, însă, că pacienţii nevoiţi să aştepte pe hol din cauza acestor controale pleacă.

Te-ar putea interesa și: „Creditul Fermierului”: ajutoare de la stat de peste 161 de milioane de euro pentru fermierii români. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a făcut un anunț important

medici
medici

Cât va primi în 2024 de la CNAS un medic de familie sau un medic de ambulator pentru fiecare serviciu

​Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a publicat, joi, în transparenţă decizională, valorile punctelor per capita și per serviciu – sumele decontate pentru fiecare pacient înscris în listă și pentru fiecare serviciu medical oferit – în cazul medicilor de familie și celor de ambulator, scrie HotNews.ro.

  • 7,7 lei – valoarea punctului per capita
  • 6,2 lei – valoarea punctului pe serviciu medical în asistenţa medicală primară (medici de familie)
  • 3,3 lei – valoarea punctului pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie.

„CNAS a calculat valoarea punctelor per capita şi pe serviciu în asistenţa medicală primară şi valoarea punctului pe serviciu în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate, ţinând cont de sumele alocate pentru fiecare domeniu de asistenţă medicală prin Legea bugetului de stat pe anul 2024.

Astfel, au rezultat următoarele valori: Pentru punctul per capita: 7,7 lei; Pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală primară: 6,2 lei; Pentru punctul pe serviciu medical în asistenţa medicală ambulatorie de specialitate: 3,3 lei”, informează Casa Națională de Asigurări de Sănătate, într-un comunicat.

Conform Legii bugetului de stat pe anul 2024, în bugetul FNUASS sunt aprobate pentru acest an fonduri totale de 62,4 miliarde lei, din care pentru materiale și prestări servicii cu caracter medical suma de 44,5 miliarde lei, mai precizează reprezentanții CNAS.

Vezi mai multe știri: 3 categorii de pensii nu se majorează în 2024. Anunţul oficial făcut de Casa de Pensii