- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au intrat banii în conturile românilor! APIA anunță plăți de peste 400 de milioane de lei

27 Mar, 17:04 • Bumbeneci Diana
Sunt vești bune de la APIA. Au intrat primele plăți în conturile fermierilor care au solicitat mai multe forme de sprijin financiar.
Au intrat banii în conturile românilor! APIA anunță plăți de peste 400 de milioane de lei

APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, a anunțat o nouă tranșă de plăți pentru fermierii din România, cei care sunt beneficiari ai subvențiilor pentru anul de cerere 2023. Conform comunicatului emis de APIA și transmis către AGRO TV, suma remisă fermierilor în conturi a atins impresionanta cifră de peste 400 de milioane de lei, virată deja în conturile beneficiarilor.

Vin bani de la APIA pentru români

Detaliile plăților sunt impresionante în sine: suma exactă virată de APIA în a doua zi a săptămânii a fost de 424.674.010,17 lei, pentru un total de 7.679 de fermieri. Acești bani provin din diverse surse, reflectând complexitatea și diversitatea finanțărilor pentru agricultura din România. Astfel, din suma totală, 408.521.344,02 lei provin din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), în timp ce 3.298.839,09 lei provin din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR). Mai mult, 12.191.203,99 lei sunt din Bugetul Național (BN), iar 654.233,52 lei reprezintă cofinanțare de la Bugetul Național (BN1). Nu în ultimul rând, 8.389,55 lei provin din Instrumentul de redresare al Uniunii Europene (EURI).

Vezi și: Se schimbă buletinele în România. Când vor avea toți românii carte de identitate cu CIP

Bani APIA
Bani APIA

Modul în care se fac aceste plăți este, de asemenea, bine definit: plățile din FEGA și BN sunt efectuate în lei, la un curs de schimb valutar de 4,9735 lei/euro, în timp ce plățile din FEADR sunt la un curs de schimb valutar de 4,9495 lei/euro.

Florin Barbu, ministrul agriculturii, a subliniat importanța acestor plăți pentru fermieri, evidențiind eforturile depuse de APIA în această campanie. El a menționat că suma totală virată de APIA pentru anul de cerere 2023 a depășit deja pragul de 10 miliarde de lei. Astfel, conform comunicatului de presă, „APIA a efectuat până în prezent plăți, pentru anul de cerere 2023, în valoare de 10.537.252.517 lei”. Aceste plăți reprezintă un sprijin crucial pentru sectorul agricol din România și reflectă angajamentul guvernamental față de dezvoltarea acestui domeniu vital al economiei naționale.

Ai mai putea citi și: Salariul minim se schimbă de la 1 iulie 2024. Simona Bucura Oprescu: „Este important ca salariul minim să reflecte ceea ce face angajatul efectiv”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult