- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Au venit banii pentru 8 obiective finanţate prin Programul „Anghel Saligny”. 12.513.479 lei vor merge către beneficiari

27 Dec, 17:58 • Gabriela Andreescu
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 12.513.479 lei, în vederea decontării facturilor pentru 8 obiective de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".
Au venit banii pentru 8 obiective finanţate prin Programul Anghel Saligny. 12.513.479 lei vor merge către beneficiari

Potrivit unui comunicat de presă remis marţi, 27 decembrie, agenției Agerpres de MDLPA, facturile au fost depuse de autorităţile locale pentru lucrări de modernizare de drumuri, refacere poduri, podeţe şi punţi pietonale, sisteme de alimentare cu apă şi reţele de canalizare.

„După cum este cunoscut, prin Programul Naţional de Investiţii ‘Anghel Saligny’, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură serviciile de bază în localităţi (apa, reţeaua de canalizare şi gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile”,se precizează în comunicat.

Prin Ordonanta de Urgenta nr. 95/2021 a Guvernului Romaniei a fost aprobat Programul National de Investitii „Anghel Saligny” cunoscut in mediul public drept PNDL3, programul fiind continuatorul celor doua programe nationale mari PNDL I si PNDL II derulate incepand cu 2007 in tara noastra. Programul se intinde pe perioada 2021-2027 si este destinat unitatilor administrativ teritoriale de pe teritoriul national, in fapt primariilor sau asociatilor de dezvoltare intercomunitara.

MDLP a virat 12.513.479 lei în vederea decontării facturilor pentru 8 obiective de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Investiţii "Anghel Saligny".
MDLPA a virat 12.513.479 lei în vederea decontării facturilor pentru 8 obiective de investiţii finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Citește și: Surpriză pe piața bancară: Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a ajuns în noiembrie la 364 miliarde de lei. Față de acum un an, și creditele și depozitele au scăzut

Conform informatiilor disponibile de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA) se pot finanta urmatoarele obiective de investitii:

  • Alimentare cu apă și stații de tratare a apei;
  • Sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, canalizare pluvială și sisteme de captare a apelor pluviale;
  • Drumuri comunale, locale din interiorul localităților, județene, centuri ocolitoare ale localităților;
  • Poduri, podețe, pasaje inclusiv pentru biciclete;
  • Sisteme de distributie a gazelor naturale inclusiv branșamente.

Așadar, prin acest program național se finanțează infrastructura de utilități publice și drumuri, capitole la care Romania încă are mari deficiențe.

Citește și: Miliardarii planetei au sărăcit cu aproape 2 trilioane de dolari, cumulat, anul acesta

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult