- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Auchan reacționează în fața propunerii PSD. Părerea companiei despre introducerea taxelor pe casele de marcat automate. „Prioritatea companiei noastre este reflectarea corectă a realității”

09 Mar, 19:47 • Lupu Alexandra
Auchan nu stă deoparte! Reprezentanții companiei au discutat public despre propunerea PSD, care prevede taxarea caselor de marcat de tip Selfpay.
Auchan reacționează în fața propunerii PSD. Părerea companiei despre introducerea taxelor pe casele de marcat automate. „Prioritatea companiei noastre este reflectarea corectă a realității”

Auchan reacționează în fața propunerii PSD. Partidul pregătește un nou proiect legislativ, care prevede taxarea caselor de marcat de tip Selfpay din supermarketuri. Reprezentanții companiei au dat declarații publice în această direcție, anunță economedia.ro.

Ce spune Auchan despre taxele pentru casele de marcat Selfpay

Partidul Social Democrat pregătește un nou proiect legislativ, în urma căruia supermarketurile care funcționează fără casieri, mai exact, care folosesc case de marcat de tip Selfpay, vor achita o taxă suplimentară. Inițiativa a apărut după ce Auchan a decis să introducă această tehnologie, având în vedere că măsura implementată este una care a stârnit multe reacții și discuții pe rețelele sociale. Reprezentanții companiei au răspuns în fața proiectului de lege și și-au transmis punctul de vedere. Aceștia au relatat că inițiativele politice vor fi tratate corect, în cazul în care ele vor avansa.

„Prioritatea companiei noastre este reflectarea corectă a realității despre casele de marcat din magazinele Auchan.

În ceea ce privește subiectul unor diverse inițiative politice, precizăm faptul că în situația în care acestea vor avansa, cu siguranță vor fi abordate și tratate în cadrul potrivit, la nivelul consultărilor cu asociația retailerilor, cu autoritățile și cu toți cei care sunt potriviți să analizeze un astfel de proiect”, relatează reprezentanții Auchan.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Casele de marcat self-scan reprezintă un câștig pentru salariații Auchan. „Angajatii au scapat de stresul functiei de casier”

Prima reacție a reprezentanților Auchan despre taxa impusă de PSD
Prima reacție a reprezentanților Auchan despre taxa impusă de PSD

Compania a anunțat că nu vor fi dați afară casierii, având în vedere că aceștia se vor îndrepta către o nouă funcție. Mai exact, salariații vor ocupa poziția de consilieri, acordând asistență și consultanță clienților. În aceleași rânduri, reprezentanții au confirmat că sunt peste 300 poziții deschise în prezent.

„Reamintim următorul aspect foarte important – niciun casier nu este disponibilizat și nici nu va fi. Casierii au fost și rămân în continuare în echipele noastre și sunt dezvoltați din punct de vedere al competențelor. Mai exact, aceștia urmează niște cursuri de formare și pregătire pentru a întâmpina și mai bine clienții, pentru a-i consilia și ajuta, așa cum am precizat mai sus.

Casierii sunt dezvoltați pentru a ajuta clientul să învețe noua tehnologie, să-i acorde întregul suport și consultanță, având totodată și posibilitatea de a scana în continuare produsele clienților. Ne aflăm așadar, în curs de dezvoltare a unei meserii, meseria de casier evoluează”, confirmă Auchan.

Citește și: Salarii Auchan 2023. Câți bani primește un casier relocat de la casele de marcat desființate. Tichete de masă în valoare de 400 de lei