- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Aurul atinge un nou maxim istoric! Depășește 2.200 de dolari/uncie

21 Mar, 13:01 • Bumbeneci Diana
Aurul atinge un nou record istoric. Depășește marca de 2.200 de dolari pe uncie.
Aurul atinge un nou maxim istoric! Depășește 2.200 de dolari/uncie

Prețul spot al aurului a ajuns joi la un nivel fără precedent, trecând pentru prima dată peste pragul de 2.200 de dolari pe uncie. Această creștere semnificativă a fost susținută de anunțul Rezervei Federale americane privind perspectivele pentru mai multe reduceri de dobândă în cursul acestui an, sugerând că oficialii Fed nu sunt îngrijorați de recenta creștere a inflației, conform datelor furnizate de Bloomberg.

Aurul atinge un nou record istoric

La Bursa din Singapore, prețul spot al aurului a înregistrat o creștere de 1,6%, atingând un nivel de 2.220,89 dolari pe uncie, iar ulterior, în jurul orei 7:15 am, a scăzut la 2.202,31 dolari.

În același timp, bursele asiatice și Bursa de la New York au înregistrat noi creșteri, iar dolarul american sa depreciat, pe fondul confirmării Rezervei Federale americane că se pregătesc trei reduceri de dobândă, fiecare cu un sfert de punct, în cursul acestui an.

Vezi și: Ședință crucială la Guvern. Executivul condus de Marcel Ciolacu va lua azi decizii istorice pentru români

aur
aur

De la mijlocul lunii februarie până în prezent, cotația acestuia a crescut cu aproape 12%, având în vedere așteptările legate de o politică monetară americană mai relaxată. Acest mediu, care de obicei duce la deprecierea dolarului, a generat un interes sporit pentru aur ca valoare de refugiu, mai ales în contextul accentuării riscurilor geopolitice. Reducerile de dobândă anunțate de Fed au favorizat aurul, care nu oferă venituri investitorilor, dar face mai puțin atractive alte forme de plasament.

Ai mai putea citi și: A fost anunțată data la care se INTERZIC oficial sobele pe lemne. Cu ce vor fi înlocuite?

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult