- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Austria blochează din nou intrarea României în Schengen. Ministrul austriac de Interne: „Nu se pune problema ca România să fie membru deplin în spaţiul de liberă circulaţie”

27 Feb, 09:53 • Fundeanu Madalina
Austria blochează din nou intrarea României în Schengen. Ministrul austriac de Interne a declarat că nu se pune problema ca ţara noastră să fie membru deplin în spaţiul de liberă circulaţie.
Austria blochează din nou intrarea României în Schengen. Ministrul austriac de Interne: „Nu se pune problema ca România să fie membru deplin în spaţiul de liberă circulaţie”

Austria nu are nicio intenţie să renunţe la dreptul de veto pentru intrarea României în spaţiul Schengen. Ministrul austriac de Interne a declarat că nu se pune problema ca ţara noastră să fie membru deplin în spaţiul de liberă circulaţie, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Austria anunţă că va bloca din nou intrarea României în Schengen

Anunţul oficialului de la Viena vine cu doar o săptămână înainte ca miniștrii de Interne să se reunească într-un Consiliu JAI la Bruxelles.

Ministrul austriac de Interne Gerhard Karner a anunţat că nu va renunţa la dreptul de veto în ceea ce privește aderarea deplină la Schengen pentru România și Bulgaria. Karner a mai anunţat însă că îşi menţine acordul pentru ca ţara noastră să fie integrată în spaţiul de liberă circulaţie cu frontierele aeriene şi maritime.

„Mă gândesc foarte mult să facem acest pas acum și să nu filosofăm despre următorii pași”, a spus Gerhard Karner, ministrul austriac de Interne, potrivit Krone.

Ai mai putea fi interesat și de: Ce s-a întâmplat după ce statul român a verificat 48 de milioane de facturi cu un soft antifraudă. Anunţul a fost făcut de ministrul Digitalizării

România în Schengen
România în Schengen

Acordul privind „Air-Schengen” reprezintă faptul că persoanele care călătoresc din România și Bulgaria nu vor mai fi nevoite să zboare spre alte țări ale UE prin terminalele externe. Vor rămâne însă în vigoare controalele la frontierele terestre, acolo unde de fapt erau cele mai mari probleme.

România a făcut în permanență presiuni pentru ca ţara noastră să intre complet în spaţiul Schengen

„Eu cred că intrarea României cu totul în spaţiul Schengen e un pas natural care trebuie să se producă cât mai repede”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Austria a invocat de fiecare dată tema migraţiei pentru a-şi justifica veto-ul în privinţa României şi a Bulgariei. Partidul din care face parte şi ministrul Karner a adoptat o poziţie extrem de dură faţă de migraţie pentru a contracara creșterea partidului de extremă dreapta.

Citește mai multe știri: Peste 1.100 de lei ar fi plătit în plus românii, dacă Guvernul nu ar fi plafonat prețurile. Ciolacu: Costurile pentru o familie cu 2 copii au scăzut cu 11%