- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Peste 1.100 de lei ar fi plătit în plus românii, dacă Guvernul nu ar fi plafonat prețurile. Ciolacu: Costurile pentru o familie cu 2 copii au scăzut cu 11%

26 Feb, 16:25 • Fundeanu Madalina
1.100 de lei ar fi plătit românii în plus, dacă Guvernul nu ar fi plafonat prețurile! Iată ce a afirmat premierul Marcel Ciolacu în legătură cu acest subiect.
Peste 1.100 de lei ar fi plătit în plus românii, dacă Guvernul nu ar fi plafonat prețurile. Ciolacu: Costurile pentru o familie cu 2 copii au scăzut cu 11%

În situația în care Guvernul nu ar fi plafonat prețurile la energie, gaze și alimentele de bază, milioane de familii din România ar fi plătit în plus mai mult de 1.100 de lei, conform afirmațiilor făcute de premierul Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

Cât ar fi plătit românii în plus, dacă Guvernul nu ar fi plafonat prețurile

„Peste 1.100 de lei în fiecare lună! Atât ar fi plătit în plus milioane de familii dacă nu am fi plafonat prețurile la energie, gaze și alimentele de bază!

Aceste măsuri esențiale impuse de PSD la guvernare au reprezentat un sprijin vital pentru gospodăriile românilor în ultimii doi ani, aceasta este concluzia unui studiu realizat de fundația Friedrich-Ebert-Stiftung România”, a scris premierul Marcel Ciolacu, luni, pe pagina de Facebook.

Marcel Ciolacu afirmă că datele arată că, prin plafonarea prețurilor la energie, gaze și alimente, costurile în ceea ce privește bunurile și serviciile necesare unui trai decent, pentru o familie cu doi copii au scăzut cu 11%.

„Datele arată că prin plafonarea prețurilor la energie, gaze și alimente, costurile cu bunurile și serviciile necesare unui trai decent, pentru o familie cu doi copii au scăzut cu #11%.

Este încă o confirmare clară a faptului că am acționat corect și am apărat nivelul de trai al populației și în special al celor cu venituri reduse.

Știu că marii apărători ai pieței libere vor vărsa din nou lacrimi amare, dar cred cu tărie în continuare că, în perioadele de criză, rolul statului este să intervină în apărarea celor mulți”, a concluzionat premierul Ciolacu.

Citește și: Ministrul Economiei, noi detalii despre plafonarea prețului la alimente și schemele de ajutor de stat în 2024

alimente cu preț plafonat
alimente cu preț plafonat

Lista produselor agricole și alimentare cu preț plafonat, conform deciziei Guvernului:

1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialităţi

2. Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepţia UHT

3. Brânză telemea de vacă vrac

4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame

5. Făină albă de grâu „000” până la 1 kg

6. Mălai pănâ la 1 kg

7. Ouă de găină calibrul M

8. Ulei de floarea-soarelui până la 2 l

9. Carne proaspătă pui (pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os şi aripi de pui, varianta standard)

10. Carne proaspătă porc (carne porc lucru, pulpă porc cu os şi fără os, spată de porc)

11. Legume proaspete vrac (roşii, ceapă, castraveţi, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca şi ardei capia, usturoi)

12. Fructe proaspete vrac (mere roşii şi mere golden, prune, pere, struguri de masă)

13. Cartofi proaspeţi albi vrac

14. Zahăr alb tos până la 1 kg

15. Smântână- 12% grăsime

16. Unt până la 250 grame

17. Magiun până la 350 grame

Vezi și: Ministrul Energiei aduce vești bune privind facturile românilor. Preţul plafonat la energie va fi menţinut până în martie 2025