- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autoritățile impun restricții de circulație pe podul Giurgiu – Ruse. Șoferii nu vor putea traversa podul începând de luni

26 Aug, 11:25 • Constantin Cristina
Restricții de trafic pe podul Giurgiu-Ruse. Circulația mașinilor va fi oprită pe timpul nopții începând de luni.
Autoritățile impun restricții de circulație pe podul Giurgiu – Ruse. Șoferii nu vor putea traversa podul începând de luni

Autoritățile vor impune restricțiile de circulație pe podul Giurgiu-Ruse. Pe parcursul nopții, timp de patru zile, mașinile nu vor putea traversa podul care leagă Bulgaria și România, a precizat Mediafax.

Citește și: Motivul pentru care a fost închis Podul de la Brăila în noaptea de luni spre marți. CNAIR a făcut anunțul: ”Constructorul a considerat că luni nu este sărbătoare”

Autoritățile impun restricții de circulație pe podul Giurgiu – Ruse. Șoferii nu vor putea traversa podul începând de luni

Așadar, limita de circulație se vor aplica începând de luni. De asemenea, autoritățile au anunțat că, în perioada 28-31 august, traficul se va opri, în fiecare noapte, între orele 22.00 și 02.00. Astfel că, nicio mașină nu va fi lăsată să traverseze Dunărea, deoarece pe pod se vor efectua o serie de reparații importante. Podul Giurgiu-Ruse nu a mai trecut prin reparații majore din ultimele decenii.

Restricții și la podul de la Brăila

Prin aceste restricții a trecut și podul de peste Dunăre, de la Brăila, în urma unor denivelări create la nici o lună distanță de la inaugurare. Ministrul Transporturilor susține că șoferii de camioane au produs denivelările de pe pod, deoarece nu au respectat pe deplin regulamentul circulației.

restricții pe podul Giurgiu-Ruse
restricții pe podul Giurgiu-Ruse

Oficialul a mai precizat că se vor face lucrări de remediere a denivelărilor de care s-au plâns șoferii în ultima vreme. Gropile au apărut la doar o lună de la inaugurare. Din cauza caniculei, șoferii de camioane care frecventau podul de peste Dunăre, nu au respectat restricțiile și așa a condus la denivelări, iar podul a fost închis pentru o perioadă scurtă.

„În perioada în care e caniculă există restricții de tonaj peste tot, au fost acele restricții care nu au fost respectate de anumiți camionagii. I-am amendat pe toți, vor fi remediate lucrările. Aș face un apel, vorbim de aceste temperaturi care și vor fi și zilele următoare.., există aceste restricții, la fel avem iarna, când Compania de Drumuri anunță că anumite drumuri sunt închise…și totuși mai există câțiva români care nu respectă anunțurile și ajung întroieniți și au pretenția de la stat…sigur că vine statul să-i scoată de acolo, dar hai să mai ținem cont și de anunțurile oficiale”, a precizat Sorin Grindeanu.

Alte articole: Reacția oficială a ministrului Grindeanu la denivelările de pe podul Brăila „Eu înțeleg exagerările. Nu e doar pe podul de la Brăila, ci peste tot”