- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Motivul pentru care a fost închis Podul de la Brăila în noaptea de luni spre marți. CNAIR a făcut anunțul: ”Constructorul a considerat că luni nu este sărbătoare”

15 Aug, 23:36 • Cornel Ghimeșan
CNAIR face lumină în scandalul închiderii podului de la Brăila în noaptea de luni spre marți, chiar în timpul minivacanței de Sfânta Maria. După ce mai mulți șoferi s-au plâns că au așteptat ore întregi să treacă Dunărea din cauză că podul a fost închis, reprezentanții CNAIR au făcut lumină în acest caz și au explicat cine se face vinovat de această situație.
Motivul pentru care a fost închis Podul de la Brăila în noaptea de luni spre marți. CNAIR a făcut anunțul: ”Constructorul a considerat că luni nu este sărbătoare”

Motivul pentru care a fost închis Podul de la Brăila în noaptea de luni spre marți. CNAIR a anunțat că vinovat pentru producerea acestui incident care le-a întins șoferilor nervi la maximum se face antreprenorul WeBuild, care a considerat că ziua de luni (14 august) nu este de sărbătoare legală, scrie economedia.

Citește și Probleme la podul de la Brăila. Sute de șoferi nu au putut traversa podul pe timp de noapte. „Îmi doresc să se mai facă un pod peste Dunăre”

Motivul pentru care a fost închis Podul de la Brăila în noaptea de luni spre marți

Reprezentanții CNAIR au ținut să precizeze faptul că podul peste Dunăre a fost închis în noaptea de marți, 15 august spre miercuri, 16 august și că va reveni la programul normal de închidere miercuri, 16 august la ora 21 00.

Chiar dacă pe 6 iulie, a fost inaugurat cu mare fast Podul de la Brăila încă nu este recepționat, deci este în administrarea constructorului care trebuie să demonteze macaralele. În plus, cel mai probabil pe timpul nopții se vor face și reparațiile carosabilului unde asfaltul s-a lăsat.

În decembrie 2022, guvernul condus de Nicolae Ciudă a emis o Hotăre de Guvern care a stabilit că ziua de luni, 14 august 2023 este zi liberă nelucrătoare, cu recuperare pentru angajații din sistemul bugetar, iar CNAIR comunica în iulie, la câteva zile după inaugurarea podului că se permite circulația în zilele de sărbătoare legală.

Cu toate acestea, marți, 15 august imediat, după miezul nopții la ora 00:01 constructorul a închis podul și la redeschis la ora 06:00, spre disperarea șoferilor care așteptau cu nerăbdare sa meargă în minivacanța de Sfânta Maria.

,,Podul încă este în administrarea constructorului. Noi am convenit ca în week-end şi de sărbători podul să fie deschis şi noaptea, însă constructorul a considerat că ziua de luni nu este sărbătoare, motiv pentru care podul a fost închis luni spre marţi. Precizez, însă, că podul va fi deschis în această seară, fiind sărbătoare”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Şerbănescu.

Programul Podului Brăila : „Program circulație pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila! Pentru finalizarea lucrărilor auxiliare la podul suspendat, în perioada 17.07.2023 – 30.11.2023 se va închide traficul pe timpul nopții, de luni până vineri, inclusiv, în intervalul orar 21:00 – 6:00, exceptând zilele de sărbători legale. Astfel, circulația rutieră pe pasaj va fi permisă de sâmbătă, ora 06:00 până luni, ora 21:00. În perioada închiderii circulației pe timpul nopții, traficul rutier va fi permis doar prin sensurile giratorii amenajate la intersecțiile cu DJ 221B Vădeni (km 1+180) și cu DN 22B (km 4+530) și deviat pe DN 22 către trecere BAC Smârdan – Brăila”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Citește și Avertisment pentru români! Șoferii care se opresc cu mașina pe podul de la Brăila sau care depășesc limita de viteză riscă amenzi usturătoare

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult