- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada București. S-a anunțat data când Lotul 2 Nord va fi dat în trafic „Stadiul fizic al lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii Bucureștiului este foarte avansat”/ VIDEO

21 Aug, 12:27 • Constantin Cristina
Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat când va fi dat în circulație Lotul 2 Nord de 19 km. Pe șantierul UMB sunt mobilizați 800 de muncitori, fiind montate grinzi la pasajul peste DN1.
Autostrada București. S-a anunțat data când Lotul 2 Nord va fi dat în trafic „Stadiul fizic al lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii Bucureștiului este foarte avansat”/ VIDEO

Lotul 2 Nord (19 km) din Autostrada Bucureștiului va fi dat în trafic, în prima etapă, în această toamnă între DN1 și A3, potrivit secretarului de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu. În prezent, pe șantierul UMB sunt mobilizați 800 de muncitori, fiind montate grinzi la pasajul peste DN1, a informat economica.net.

Citește și: VIDEO – În stadiu se află lucrările de pe Autostrada București Nord, care va avea inaugurarea la toamnă. UMB pregătește devierea circulației de pe DN1

Autostrada București. S-a anunțat data când Lotul 2 Nord va fi dat în trafic „Stadiul fizic al lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii Bucureștiului este foarte avansat”

„În această toamnă, în prima etapă, se va putea circula între DN1 și A3, urmând ca în cursul anului viitor să se asigure descărcarea și în DN2”, a comentat oficialul din Transporturi cu privire la deschiderea circulației pe lotul 2 al A0 Nord.

autostrada București
autostrada București

Potrivit sursei citate, Scrioșteanu a fost joi pe șantierul Lotului 2 Nord al Autostrăzii Bucureștiului (A0), în zona Nodului rutier A0 – DN1, unde:

– au fost montate deja grinzile la pasajul secundar al nodului rutier și se lucrează deja la armarea plăcii de suprabetonare peste predale
– a început montarea tablierului metalic la pasajul principal aferent acestui nod rutier
– bretelele de legătură sunt finalizate în proporție de 90%, inclusiv sistemul de iluminat și parapetele de siguranță aferente.

„Stadiul fizic al lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii Bucureștiului este foarte avansat, iar mobilizarea celor 800 oameni prezenți în șantier confirmă angajamentul constructorului UMB de a finaliza și de a da în trafic această lucrare înainte de termen, adică in toamna acestui an”, a menționat Scrioșteanu.

Traseul Lotului 2 Nord – A0 se desfășoară între DN1 (în dreptul localității Corbeanca) și DN2 (în dreptul localității Afumați). Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini noi cu lotul 2 al A0 Nord, unde se montează grinzi peste DN1.

Alte articole: VIDEO| „Regele asfaltului”, umilit în toată regula de Asociația Pro Infrastructură „Vedem un UMB obosit şi întins dincolo de maximum pe 410 de kilometri de autostradă”