- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada București Sud: Grindeanu a anunțat că șefii Aktor și-au asumat un grafic pentru finalizarea lotului 3 până la finalul verii. Vor fi deschiși încă 13 km pe loturile Alsim în februarie

30 Jan, 14:39 • Fundeanu Madalina
Vești noi legate de Autostrada București Sud: lotul 3 va fi finalizat la finalul verii. De asemenea, ministrul Grindeanu a transmis că, la sfârșitul lunii februarie, Alsim Alarko va deschide încă 13 kilometri de autostradă.
Autostrada București Sud: Grindeanu a anunțat că șefii Aktor și-au asumat un grafic pentru finalizarea lotului 3 până la finalul verii. Vor fi deschiși încă 13 km pe loturile Alsim în februarie

Constructorul lotului 3 de pe Autostrada București Sud, Compania Aktor (Intrakat) din Grecia și-a asumat finalizarea lotului dintre A 1 și Bragadiru la sfârșitul verii, iar săptămâna trecută a prezentat un grafic de progres pentru executarea restului de 40 % din contract, după cum a anunțat marți, 30 ianuarie 2024, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, potrivit Economedia.

Vești noi legate de Autostrada București Sud: lotul 3 va fi finalizat la finalul verii

De asemenea, ministrul Grindeanu a transmis că, la sfârșitul lunii februarie, Alsim Alarko va deschide încă 13 kilometri între Jilava (DN 5)-Vidra/Berceni- Popești Leordeni (DN 4), iar mai târziu, în iunie, să fie finalizat complet lotul 1 până la legătura cu Autostrada Soarelui- A 2.

Finalizarea lotului Aktor de pe Autostrada București Sud va permite legătura A1 București-Pitești cu A 2 București -Constanța fără a mai intra pe Centura Bucureștiului 9DNCB.

Citește și: Prima inaugurare din 2024: Drumul Expres Oradea – Autostrada Transilvania, pregătit să fie deschis în primăvară! Autostrada București Sud este, de asemenea, aproape gata

Autostrada București Sud
Autostrada București Sud

„Eu chiar zilele trecute am mers în zonă…e un pic de mobilizare, nici vremea nu e cea mai potrivită pentru lucrări pe șantier. Am avut o discuție săptămâna trecută cu conducerea (n.r Aktor) din România și cu cea din Grecia împreună cu directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

Ei s-au angajat ca până la sfârșitul verii, deci nu aprilie-mai să termine acest tronson. Și-au asumat progres și o să-l rog pe domnul Pistol să îl transmită, nu văd de ce nu ar fi public….și-au asumat un progres lunar care să-i ducă la finalul verii la terminarea tronsonului care ar lega A 1 București-Pitești de celelealte două loturi de pe A 0 (până la A 2).

Împreună cu colegii de la CNAIR stăm în evaluare să vedem dacă se pot ține de termen. Au posibilitatea să se țină de acest angajament.” a transmis Grindeanu la conferința în care a fost semnat contractul cu PESA pentru 62 de trenuri electrice noi.

În privința loturilor Alsim Alarko (Turcia), Sorin Grindeanu a transmis:

„Probabil, în funcție de vreme, la sfârșit de februarie, început de martie se va circula până la DN 4 (Popești-Leordeni). În ultimele două săptămâni am avut discuții cu aproape toate companiile care au contracte cu CNAIR”, a explicat Grindeanu.

Cele mai recente imagini cu lotul 3 Aktor au fost publicate pe Canalul YouTube Infrastructura România:

Vezi mai multe știri: Cod rutier 2024. Ai voie să depășești un utilaj de deszăpezire? Amendă și permis reținut dacă faci asta