- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada Sudului, Filiași-Lugoj. Sorin Grindeanu: Lotul Drobeta Turnu Severin – Domaşnea (65 km) al drumului de mare viteză are contract pentru proiectare semnat

04 Jul, 23:33 • Cornel Ghimeșan
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Lotul Drobeta Turnu Severin - Domașnea al drumului de mare viteza Filiași-Lugoj are contractul pentru proiectare semnat.
Autostrada Sudului, Filiași-Lugoj. Sorin Grindeanu: Lotul Drobeta Turnu Severin - Domaşnea (65 km) al drumului de mare viteză are contract pentru proiectare semnat

Sorin Grindeanu a precizat că e al doilea contract semnat pentru proiectarea unuia din cele 4 loturi ale drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj.

„Lotul Drobeta Turnu Severin – Domaşnea (65 km) al drumului de mare viteză Filiaşi-Lugoj are de astăzi contract pentru proiectare semnat! Asocierea de proiectanţi (români, francezi şi italieni) are la dispoziţie 35,76 milioane de lei (fără TVA) şi 26 de luni pentru elaborarea studiului de fezabilitate”, a anunţat Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

Citește și Adevărată revoluție în Guvern. Ministrul Grindeanu confirmă o decizie majoră pentru autostrăzile din România

Primul contract, pentru proiectarea lotului Filiaşi – Drobeta Turnu Severin, a fost semnat în data de 10 iunie. Lotul are o lungime de 70 de km, iar valoarea contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate (care trebuie finalizat în 18 luni) depăşeşte 21 de milioane de lei (fără TVA).

„Finanţate prin Programul Transport (PT 2021-2027), aceste contracte reprezintă prima etapă necesară construcţiei drumului de mare viteză Filiaşi – Lugoj (230 km), care are ca principal scop creşterea siguranţei şi a eficienţei economice a reţelei de transport europene care tranzitează România”, a scris Grindeanu.

De asemenea, șeful CNAIR, Cristian Pistol, a spus că Asocierea câştigătoare este Egis România SA – Egis International SAS – Primacons Group SRL – Italrom Inginerie Internationala SRL – Eco Geodrum SRL.

Citește și Un nou pas pentru un drum de mare viteză în România. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu confirmă contractul de 23 milioane de lei pentru ultimul lot al drumului

„Construcția acestui proiect de infrastructură va asigura conectivitatea între centrele economice importante Craiova – Filiași – DrobetaTurnuSeverin – Domașnea, prin realizarea unui drum la standarde europene, care va îmbunătăți semnificativ condițiile pentru transportul de marfuri asigurând și spații de parcare și odihnă pentru conducătorii auto în condiții de siguranță.”, a afirmat șeful CNAIR.

Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj (aproximativ 230 km) este împărțit în patru loturi:

  • Lotul 1 (Filiași – Drobeta Turnu Severin): 70 km
  • Lotul 2 (Drobeta Turnu Severin – Domașnea): 65 km
  • Lotul 3 (Domașnea – Caransebeș): 45 km
  • Lotul 4 (Caransebeș – Lugoj): 50 km.

Contractul pentru elaboararea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiaşi – Drobeta Turnu Severin a fost semnat la începutul lunii iunie. La vremea aceea Cristian Pistol a spus că acest contract a fost semnat cu Asocierea SC DP Consult SA – SC Explan SRL – SC Geologic Site SRL – SCA Teaha & Fuzesi.

Grindeanu a spus, joia trecută, însă, că și contractul pentru proiectarea ultimului dintre cele patru loturi ale drumului are un câștigător. E vorba de o asociere de proiectanți români care are la dispoziție 22 de luni (de la semnarea contractului) pentru finalizarea Studiului de Fezabilitate necesar construcției Lotului Domașnea-Caransebeș (45 km).

Valoarea contractului este de 22,29 milioane de lei, fără TVA, și e finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult