- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada Unirii (A 8). Curtea de Apel București a amânat decizia la contestația Nurol pentru lotul PNRR Târgu Mureș-Miercurea Nirajului. Noul termen: 31 ianuarie

25 Jan, 17:34 • Fundeanu Madalina
CAB a amânat, din nou, decizia la contestația Nurol pentru lotul PNRR Târgu Mureș-Miercurea Nirajului de pe Autostrada Unirii (A 8). Noul termen a fost stabilit pe data de 31 ianuarie.
Autostrada Unirii (A 8). Curtea de Apel București a amânat decizia la contestația Nurol pentru lotul PNRR Târgu Mureș-Miercurea Nirajului. Noul termen: 31 ianuarie

Curtea de Apel București (CAB) a amânat pentru miercuri, 31 ianuarie decizia la contestația Nurol (Turcia) pentru primul lot de pe Autostrada Unirii A 8, conform informațiilor relatate de Economedia.

CAB a amânat, din nou, decizia la contestația Nurol pentru lotul PNRR Târgu Mureș-Miercurea Nirajului de pe Autostrada Unirii (A 8)

Constructorul Nurol a depus contestație la CAB după ce Consiliul Național pentru Soluționarea Contestaților a admis, în parte contestațiile Strabag (Austria) și Tekfen (Turcia). Instanța a hotărât conexarea contestațiilor Nurol și Strabag pentru ultimul lot de autostradă din PNRR fără contract semnat.

„Amână pronunţarea/ Solutia pe scurt: Amână pronunțarea la 31 ianuarie 2024. Definitivă. Pronunţată azi, 25 ianuarie 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.” , este prezentat pe portalul Instanței.

Te-ar mai putea interesa și: Autostrada Unirii (A8): constructorii au depus 94 de clarificări la contractul CNAIR pentru podul de la Ungheni. Termenul de execuție de 18 luni nu va fi prelungit

Autostrada Unirii
Autostrada Unirii

Este ultimul lot fără constructor dintre cele 17 loturi de autostradă finanțate prin PNRR (13 loturi pe A 7, 3 pe A 3 și un lot pe A 1 Lugoj-Deva), CNAIR a ratat semnarea contractului la 31 decembrie 2023 conform jalonului PNRR și riscă să nu respecte nici borna de finalizare în 2026, contractul având termen de 30 de luni, incluzând proiectarea și execuțiea, de la momentul emiterii ordinului de începere.

În urma numeroaselor amânări, Compania de Drumuri i-a desemnat pe turcii de la Nurol câștigători ai lotului PNRR Târgu Mureș-Miercurea Nirajului (24 km.) de pe Autostrada Unirii, dar Strabag și Tekfen au depus contestații (inclusiv Nurol față de ofertele concurenților), iar CNSC a admis, în parte contestațiile și a obligat CNAIR să reevalueze ofertele.

Conexarea dosarelor s-a decis pe 17 ianuarie, 18 ianuarie fiind termenul inițial la contestația Nurol :

„Admite exceptia conexitatii. Dispune conexarea prezentului dosar la dosarul nr. 8564/2/2023 al Curtii de Apel Bucuresti – Sectia -X-a cu termen de judecata la data de 18.01.2024. Pronuntata in sedinta publica azi, 17.01.2024. Document: Încheiere finală (dezinvestire) 17.01.2024″, se arată pe portalul CAB.

Constructorul Nurol (Turcia) a câștigat licitația pentru proiectare și construirea lotului Târgu Mureș-Miercurea Nirajului, primul lot de pe Autostrada Unirii A8, a anunțat pe 6 noiembrie 2023, directorul general CNAIR, Cristian Pistol. Nurol este constructorul din Turcia care a deschis în septembrie 2023 (cu o mică întârziere) lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău de pe A3 Transilvania.

Lotul I Târgu Mureș – Miercurea Nirajului este finanțat din PNRR, are o lungime de 24 km, iar termenul de realizare este de 30 de luni, cu 6 luni proiectare și 24 de luni execuție. Termenul inițial pentru desemnarea câștigătorului era 25 iulie.

Vezi și: Autostrada Unirii (A8): Curtea de Apel București a conexat contestația Strabag la dosarul Nurol. Pronunțarea deciziei este programată pentru 25 ianuarie 2024