- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autostrada Unirii, încă un vis pentru mulți români. Aceasta a fost aprobată acum 5 ani!

01 Dec, 20:03 • Oprea Alina
Autostrada Unirii, încă un vis pentru mulți dintre români. România așteaptă de aproximativ 20 de ani această autostradă, fiind aprobată de aproximativ cinci ani!
Autostrada Unirii, încă un vis pentru mulți români. Aceasta a fost aprobată acum 5 ani!

Autostrada Unirii este cea pe care românii o așteaptă de circa 20 de ani să circule, iar aceasta încă reprezintă un vis. Din când în când românii sunt anunțați că „s-a intrat în linie dreaptă”, dar și această linie rămâne doar pe hârtie, pentru că sunt multe alte obiective.

Autostrada A8 a mai intrat odată în linie dreaptă. Sectorul montan Miercurea Nirajului – Leghin are indicatorii tehnici aprobați prin Hotărâre de Guvern. Tronsonul măsoară 159 de kilometri și reprezintă jumătate din lungimea Autostrăzii Unirii.

Ai putea fi interesat și de: Anunț important! Circulație deviată pe Autostrada Transilvania, între Iernut și Chețani, sâmbătă, 02.12.2023!

Autostrada Unirii, încă un vis

Au trecut aproximativ opt ani de când Autostrada A8 a devenit literp de lege, îns aceasta mai are mult până va fi respectată. Procedura pentru atribuirea contractului de construire a podului peste Prut care va lega A8 de rețeaua rutieră a Republicii Moldova este suspendată de mai bine de două luni și jumătate pe motiv că sunt foarte multe cereri de clarificare care necesită răspuns.

Autostrada Unirii
Autostrada Unirii

Se poate observa, pe restul autostrăzii, din loc în loc, multiple gropi care sunt efectuate pentru studiile geo-tehnice, iar de aici până la termenul final de execuție mai este un drum foarte lung. În tot acest timp, oamenii din zonă pierd ore întregi din cauza traficului de pe drumurile județene și naționale, potrivit Antena 3.

Autostrada Unirii a fost împărțită în două tronsoane, acestea fiind următoarele: cel montan care face legătura dintre orașul Târgu Mureș și Târgu Neamț și cel de câmpie, de la Târgu Neamț la Iași. Ambele însumează un total de 310 kilometri dintre care doar capete tronsonului montan sunt mai aproape de finalitate.

S-a spus de multe ori faptul că Autostrada Unirii începe să aibă, deja, un nume ironic. În momentul în care Autostrada A8 va fi gata, executată, aceasta va fi cea care va permite conectarea Republicii Moldova cu partea de Vest. Actuala structură rutieră existentă care traversează Carpații Orientali este într-o stare precară.

Ai putea fi interesat și de: VIDEO. Sorin Grindeanu promite că Strabag va deschide până la finalul anului drumul expres de legătură între Oradea și Autostrada Transilvania