- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

VIDEO. Sorin Grindeanu promite că Strabag va deschide până la finalul anului drumul expres de legătură între Oradea și Autostrada Transilvania

30 Nov, 12:17 • Bumbeneci Diana
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu promite că Strabag va deschide până la finalul anului și legătura Oradiei la Autostrada Transilvania, parte din Drumul Expres Arad-Oradea. Iată imagini cu lucrările pe primul Drum Expres din vest-ul țării.
VIDEO. Sorin Grindeanu promite că Strabag va deschide până la finalul anului drumul expres de legătură între Oradea și Autostrada Transilvania

Drumul Expres care asigură legătura Oradiei la Autostrada Transilvania A 3 va fi deschis până la sfârșitul acestui an. Aisgurările au fost date chiar de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Legătura Oradiei la Autostrada Transilvania prinde contur final

Drumul Expres cu o lungime de 19 kilometri (11 profil drum rapid) pe care îl construiește Strabag este la peste 85 % execuție și va fi dat în trafic luna viitoare, a anunțat joi, 30 noiembrie Sorin Grindeanu. Oficialul de la Transporturi a calculat borna de peste 100 de kilometri de Autostradă și Drum Expres ca finalizați, deși statistica se face pe kilometri dați în circulație.

Sorin Grindeanu, despre Autostrada Transilvania
Sorin Grindeanu, despre Autostrada Transilvania

,,Ne onorăm promisiunea făcută românilor și, până la sfârșitul anului, vor fi finalizați peste 100 de kilometri de autostradă și drumuri expres!

După cei 13,55 km din Autostrada Transilvania (Nușfalău – Suplacu de Barcău), dar și cei 19 km din Autostrada de Centură a Capitalei (A0 Nord Lot 2) urmează alte vești bune atât pentru A3 (Chețani- Câmpia Turzii), partea de Sud a A0, cât și pentru Drumul expres Craiova- Pitești (Tronsonul 3, Valea Mare- Colonești) și Drumul expres Arad- Oradea. Infrastructura rutieră reprezintă prioritatea investițională a acestui Guvern și a mandatului meu de ministru al Transporturilor și Infrastructurii!

Astfel, ne menținem ținta asumată ca, până la finalul lui 2024, să adăugăm infrastructurii rutiere a României, în medie, 250 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres ! “- Sorin Grindeanu.

Rămâne de văzut dacă pe A 0 Sud vor fi 10 kilometri între DN 6 și DN 5 sau toți cei 23 până la DN 4 Popești-Leordeni, deși în toamnă Ministrul Grindeanu a promis că vor fi finalizate loturile 1 și 2 complet, adică 33 kilometri, fiind vorba despre legătura Bragadiru-Autostrada Soarelui.

Vezi și: Vârsta de pensionare 2024. Ministrul Muncii, anunț important pentru români

Cele mai noi imagini au fost publicate pe Canalul YouTube Marin Marian :

În cazul proiectului ce are legătură cu drumul Expres Oradea -Biharia (A3) Strabag are termen contractual aprilie 2024. Constructorul din Austria are toate șansele să deschidă până de sărbători, înainte de termenul din contract lotul de 16 km. dintre Chețani și Câmpia Turzii, pe A 3 Transilvania.

Ai mai putea citi: Ministrul Muncii, mesaj pentru pensionarii care au lucrat în grupe speciale. „Acolo unde am găsit o analiză care să stea în picioare, am menținut aceste condiții”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult