- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Autoturism de epocă unicat în România, cumpărat din SUA de un medic buzoian. Bolidul de lux produs în 1986 are doar 18.000 de mile la bord

13 Dec, 21:38 • Bocioacă Bianca
Clubul Retromobil, filiala Buzău, s-a îmbogățit cu un autoturism unic la noi în țară. Este vorba despre un Excalibur Phaeton V, cu doar 18.000 mile parcurse.
Autoturism de epocă unicat în România, cumpărat din SUA de un medic buzoian. Bolidul de lux produs în 1986 are doar 18.000 de mile la bord

Autoturism de epocă unicat în România, cumpărat din Nebraska – Statele Unite ale Americii! Mașina a fost deținută de către un singur proprietar, care a parcurs doar 18.000 mile. Autovehiculul a poposit la reprezentanța Registrului Auto Român (RAR), unde a atras admirația specialiștilor.

„De o apariţie pe care am încadrat-o fără ezitare la categoria rarităţi s-au bucurat colegii de la reprezentanţa Buzău: Excalibur Phaeton V. Autovehiculul a fost fabricat în 1986 într-un număr redus de exemplare şi a fost adus în România de o doamnă care l-a cumpărat de la un colecţionar din Statele Unite”, informează RAR.

Citește și: Raiul colecţionarilor de mașini de epocă! 5 bijuterii pe roţi, scoase la licitație în „Gentlemen’s Club”. Care este piesa de rezistenţă a licitaţiei

Proprietarul este medicul psihiatru Maria Cristache, care a primit acest autoturism cadou de onomastică. Mărturisește că a fost impresionată de fișa tehnică a mașinii. Aceasta a aflat că autoturismul a fost construit în cinci ediții.

Autoturism de epocă unicat în România

A fost proiectat în 1928 și a fost inspirat din modelul Mercedes SSK. Cea de-a cincea ediție a numărat 57 de modele, între 1986-1988. Dintre acestea, doar două sunt cu hard top și soft top, așa cum este cea pe care o deține Maria Cristache.

„Mi-a plăcut acest model nuanţat, îl găsesc mult mai feminin. Ştiu că este valoroasă şi că va căpăta valoare de aici încolo. Este ca şi nouă, 18.000 mile la bord, din 1986. Este greu de întreţinut, dar în momentul de faţă nu are nicio hibă, este impecabilă, nu a fost rulată foarte mult. Firma de transport americană, până să o îmbarce pe vapor, a pus-o la un loc cu mărfurile fine, nu cu celelalte maşini”, a declarat Maria Cristache pentru AGERPRES, potrivit adevarul.ro.

Citește și: Mai multe mașini care au aparținut Armatei Române au fost scoase la vânzare. Prețuri cuprinse între 4500 de euro și 6500 de euro

Prețul mașinii este confidențial, dar are o valoare sentimentală ridicată pentru noul proprietar din Buzău.

„Are o valoare sentimentală, mi-am găsit-o după sufletul meu. A fost cadou din partea soţului de ziua mea, de Sfânta Maria. Aşteptarea mea nu a fost în zadar. Maşina a traversat America din Nebraska până la Buzău. Lumea se miră, au venit la poartă şi întreabă ce este. O bucurie pentru toată lumea”, a mai spus Maria Cristache.

În România, acest autoturism Excalibur Phaeton V este unicat. Mai există în țară mașini ale aceluiași producător american, dar din ediția II și ediția IV, una aflată în colecția lui Ion Țiriac, iar cealaltă, în proprietatea unui prahovean.