- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Raiul colecţionarilor de mașini de epocă! 5 bijuterii pe roţi, scoase la licitație în „Gentlemen’s Club”. Care este piesa de rezistenţă a licitaţiei

17 Oct, 17:40 • Anghel Oana
„Gentlemen’s Club” găzduieşte, miercuri, 25 octombrie, un eveniment mult-aşteptat de colecţionarii de maşini de epocă - o licitaţie în cadrul căreia cinci bijuterii pe roţi vor putea fi admirate şi chiar achiziţionate de împătimiţii cu dare de mână ai acestui tip de autovehicule.
Raiul colecţionarilor de mașini de epocă! 5 bijuterii pe roţi, scoase la licitație în „Gentlemen’s Club”. Care este piesa de rezistenţă a licitaţiei

Cinci maşini de epocă, de la Ford Mustang la Jaguar XJ, preferatele șefilor de stat sau ale vedetelor de la Hollywood, vor putea ajunge în posesia colecţionarilor. Toate automobilele dețin atestate de vehicule istorice și se numără printre cele mai căutate modele de către colecționari.

Maşini de epocă, scoase la licitație în „Gentlemen’s Club”. Piesa de rezistenţă, vânată de toţi colecţionarii

Piesa de rezistenţă a licitaţiei este un rar Ford Mustang Fastback, cu prețul de pornire de 50.000 de euro. Modelul, o variantă foarte rară, a fost creat în 1968 şi a fost restaurat integral, astfel încât este într-o stare perfectă. Autoturismul este dotat cu schimbător manual în 5 trepte.

Cei care au urmărit filmul „Bullitt” îşi amintesc, fără îndoială, de celebra urmărire unde Steve McQueen conduce nebunește un automobil identic pe străzile din San Francisco.

maşini de epocă

O altă bjuterie pe roţi este automobilul Jaguar XJ 4.2 serie 3, şi el restaurat integral, cu preț de pornire de 12.000 de euro. Modelul vă este, cu siguranţă cunoscut, din filmele cu James Bond.

maşini de epocă

Automobilul Mercedes W126 S380, creat în 1982, este un  model deosebit, care a redefinit luxul. A fost preferat de majoritatea șefilor de stat şi de vedetele de la Hollywood. Prețul de pornire este de 7.000 de euro.

Un al doilea model de Mercedes care va fi licitat în „Gentlemen’s Club” este modelul Mercedes W123 230E, cel mai longeviv și mai robust model produs de companie. Preţul de pornire este de 5.000 de euro. Acest model este foarte fiabil, el fiind supus la teste riguroase, inclusiv parcurgând milioane de kilometri pe drumuri grele din Africa sau Orientul Mijlociu.

Citeste si Ion Țiriac, cel mai bogat român, vrea să devină unic în Europa: „Vom fi, de departe, cea mai mare colecție din Europa”

În fine, al treilea model de Mercedes şi cea de-a cincea bijuterie a licitaţiei este Mercedes W201 190E 2.6, având preţ de pornire de 4.000 de euro. Automobilul, care are doar 80.000 de km la bord, este dotat cu motorul de 2.6 litri asociat cu o cutie de viteze automată.

maşini de epocă

Pe lângă maşini de epocă, vor fi licitate ceasuri de lux, mobilier rar, arme sau stampe japoneze care au aparţinut lui Ceauşescu, Gorbaciov şi Corneliu Vadim Tudor

La licitația care va avea loc miercuri, 25 octombrie, ora 19:00, în sala de licitații a Palatului Cesianu-Racoviță și online pe Platforma Artmark Live, vor putea fi admirate şi, eventual, achiziţionate, pe lângă maşini de epocă, peste 100 de ceasuri rare, dar și alte artefacte masculine.

10 piese din colecţia Ceauşescu vor putea fi licitate la „Gentlemen’s Club”. Printre acestea, cutia pentru trabucuri pe care Nicolae Ceauşescu a primit-o în dar de la preşedintele Rolls-Royce baronul Kenneth Keith. Piesa din piele şi lemn exotic, decorată cu un urs în miniatură turnat în bronz aurit, are preţul de pornire de 300 de euro.

Un alt cadou de care s-a bucurat dictatorul român este şi setul de ceai rusesc primit în dar, în 1980, de la preşedintele de la acel moment al URSS, Mihail Gorbaciov. Piesele setului sunt din argint traforat, minuţios decorat cu email în tehnică cloisonne. Setul de ceai are preţul de pornire de 600 de euro.

Citeste si Cât costă un model Dacia 1310 cu doar 36.000 kilometri la bord. Este un model de colecție rar

O statuetă din lemn exotic, reprezentând un păstor semit, primită în dar de la Yasser Arafat, preşedinte al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, are preţul de pornire de 700 de euro.

La licitaţieeste scos, de asemenea, un ceas Longines Gents, pe care Corneliu Vadim Tudor l-a primit în dar de la Saddam Hussein. Ceasul a fost o comandă specială, fiind realizată în ediţie limitată, decorat cu stema Irakului şi cu o menţiune cu privire la materialul simbolic intrat în aliajul de fabricaţie: „Fabricat din armele glorioşilor martiri ai lui Saddam Husein”. Preţul de pornire al acestei bijuterii este de 600 de euro.