- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Averea fraților Pavăl atinge valori epice! Cât de bogați sunt, de fapt, patronii Dedeman, aflați pe locul 1 în topul celor mai bogați oameni din România

09 Jan, 10:04 • Bumbeneci Diana
Frații Pavăl sunt cei mai bogați afaceriști din România, iar averea lor crește tot mai mult, de la o zi la alta. Cât de bogați sunt, de fapt, cei noi români care dețin lanțul de magazine Dedeman.
Averea fraților Pavăl atinge valori epice! Cât de bogați sunt, de fapt, patronii Dedeman, aflați pe locul 1 în topul celor mai bogați oameni din România

Averea deținută de frații Pavăl ajunge la noi sume record! Proprietarii magazinelor Dedeman sunt la ora actuală cei mai bogați afaceriști din România. Au pornit de jos, au avut ambiție, iar averea lor crește zilnic și ar fi mai mare chiar și decât a miliardarului Ion Țiriac, conform ultimului top realizat de revista Forbes.

Frații Pavăl sunt cei mai bogați din România

Dragoș și Adrian Pavăl au fost incluși în 2022 și în topul celor mai bogați oameni ai lumii, ceea ce înseamnă că situația lor financiară este tot mai bună, de la o zi la alta.

Mai exact, cei doi frați au o avere de 13 miliarde de lei, în timp ce Ion Țiriac ar avea o avere de doar 8.5 miliarde de lei. Banii lor provin atât din lanțul de distribuție din bricolaj, cât și din investițiile pe care le fac în domeniul imobiliar.

Cum au început să facă bani

Frații Pavăl s-au născut în Suceava și provin dintr-o familie modestă, cu opt copii. De mici au știut să aprecieze munca, iar succesul a început să apară în 1992, atunci când și-au deschis în Bacău un magazin. La acea vreme, spațiul comercial avea doar 16 metri pătrați. Au pus mână de la mână și au angajat o vânzătoare, și au adus marfă precum: sucuri, gume de mestecat, unghiere, papuci de acasă și alte produse necesare la casa omului.

Cu timpul, Dragoș și Adrian Pavăl au reușit să extindă lanțul Dedeman, până la 30 de magazine, în marile orașe din România, fără a face afaceri cu statul. Peste 6.000 de angajați ar avea în prezent cei mai bogați români.

Te mai poate interesa și: Jean Valvis, despre succesul Aqua Carpatica! De ce nu va vinde niciodată integral!? „Am dat cuvântul meu de onoare copiilor mei că voi preda șefia afacerii, poziția de CEO”

Frații Pavăl, patronii Dedeman
Frații Pavăl, patronii Dedeman

Am înfiinţat o firmă şi am închiriat un spaţiu de 16 metri pătraţi, pe care l-am amenajat noi. Am angajat o vânzătoare, am improvizat nişte tejghele din lemn şi din sticlă şi am început să vindem. Câştigam într-o lună zece salarii pe care le luam la întreprinderea de stat ca informatician.

Mergeam în Bucureşti, era un centru comercial numit «Massa», şi căram de acolo cu Dacia socrilor mei diverse produse. Gumă de mestecat, unghiere, tot felul de mărunţişuri. Era o mare penurie de produse şi, fiind vorba de nişte mărunţişuri care, pe atunci, erau foarte căutate.

Şi încă din prima lună de activitate am fost informatizaţi. Am cumpărat un calculator şi ţineam gestiunea pe el. Aşa am învăţat ce înseamnă să administrezi o afacere şi cât de important e fiecare detaliu”, a rememorat Adrian Pavăl, potrivit Adevărul.

Ai mai putea citi și: Dan Șucu, liderul Mobexpert îi „obligă” pe angajații lui să nu fumeze la birou! Motivul pentru care le oferă tuturor 3 zile libere în plus dacă nu-și aprind nicio țigară cât sunt la muncă

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult