- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertisment pentru români. MAE a emis o alertă de călătorie pentru Grecia: cod roșu de caniculă și risc de incendii

12 Jul, 19:58 • Lupu Alexandra
Primul cod roșu de caniculă din această vară în Grecia. Autoritățile anunță maxime de 45 de grade și risc de incendii.
Avertisment pentru români. MAE a emis o alertă de călătorie pentru Grecia: cod roșu de caniculă și risc de incendii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie pentru românii care sunt în vacanță în Grecia. Destinația se află sub cod roșu de caniculă în această vară, iar riscul de incendii este unul crescut, informează antena3.ro.

Alertă de călătorie pentru Grecia

Meteorologii din Grecia au emis primul cod roşu de caniculă din vara anului 2023. Sunt aşteptate maxime ce pot atinge și 45°C la umbră. Autoritățile trag un semnal de alarmă: riscul de incendii este unul ridicat.

Citește și: Atenție, români! Căldura toridă face tot mai multe victime! Canicula a ucis peste 60.000 de persoane

„Autoritățile elene a emis și o avertizare privind creșterea riscului apariției incendiilor forestiere, producerea acesta fiind favorizate și de temperaturile ridicate. Un grad sporit de risc, de asemenea, este și lipsa umidității și combustibililor natural, adică crengile, vegetațiile, frunzele, acele de pin uscate și existența condițiilor de propagare rapidă a unor potențiale focare din Grecia din cauza intensificării vitezei vântului. Legislația elenă, de asemenea atenție, interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei și care poate duce la un incendiu”, a spus Veronica Todor, corespondentul Antena 3 CNN în Grecia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Grecia
Grecia

De asemenea, românii care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076. MAE recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro. La fel de bine, românii pot folosi aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Te-ar putea interesa și: AVERTIZARE! România va fi lovită de mai multe valuri de căldură mortală! Europa a depășit cu 2,3 grade Celsius media preindustrială