- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Banca Centrală Europeană face anunțul momentului pentru toți românii care folosesc EURO! Se schimbă banii

30 Nov, 13:57 • Bumbeneci Diana
Banca Centrală Europeană are un nou anunț major pentru români. Bancnotele euro se schimbă.
Banca Centrală Europeană face anunțul momentului pentru toți românii care folosesc EURO! Se schimbă banii

Bancnotele euro se schimbă. Acești bani vor primi un nou design cu teme axate pe cultura europeană, păsări și râuri, în încercarea de a le face mai ușor de înțeles, a anunțat joi Banca Centrală Europeană.

Se schimbă bancnotele euro

Urmând a fi lansate cel mai devreme spre sfârșitul deceniului, bancnotele au, de altfel, scopul de a reasigura publicul că banii lichizi sunt aici pentru a rămâne, chiar dacă BCE lucrează la lansarea unei versiuni digitale a propriei monede, posibil cam în același timp cu lansarea noilor bancnote.

Mai poți citi: ROBOR 29 noiembrie. BNR face anunțul pentru milioanele de români care au credite în lei

Euro
Euro

Bancnotele cu tematică culturală ar putea înfățișa monumente, opere de artă, literatură, muzică, descoperiri științifice și invenții. Tema naturii ar putea arăta râuri care traversează granițele sau ar putea reprezenta imagini ale unor păsări regionale.

„Ambele au în comun faptul că leagă europenii între ei și acesta este scopul Europei și al monedei noastre comune: să ne lege”, a declarat președinta BCE, Christine Lagarde.

Un design final ar putea fi ales în 2026, în timp ce ar mai putea dura câțiva ani până când acestea vor fi puse efectiv în circulație. Între timp, cele vechi vor fi scoase din circulație, însă utilizatorii acestor bancnote vor fi informați în timp real cu privire la modul în care trebuie să procedeze pentru a nu rămâne cu bani fără valoare.

Noile bancnote vor înlocui designul vechi de peste două decenii al ferestrelor, porților și podurilor. Modificările nu au impact asupra monedelor, care prezintă desene naționale.

Te mai poate interesa și: Pensii decembrie 2023. Când primesc românii banii pentru sărbători

Tags:
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult