- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Băncile din România care oferă cele mai bune salarii. Ce instituție bancară se află pe primul loc

19 Jan, 13:39 • stefan.vlad
Băncile din România care oferă cele mai bune salarii. Sistemul financiar este unul dintre cele mai profitabile domenii de muncă și printre cele mai căutate. Dacă vrei să lucrezi într-o instituție bancară, acum poți afla unde poți câștiga cel mai mult.
Băncile din România care oferă cele mai bune salarii. Ce instituție bancară se află pe primul loc

Băncile din România care oferă cele mai bune salarii. O analiză realizată de BankingNews asupra rapoartelor financiare din 2022 relevă care sunt cele mai importante bănci din România. Instituțiile analizate sunt Banca Transilvania, BCR, BRD Groupe Société Générale, Raiffeisen Bank, ING Bank, CEC Bank, UniCredit Bank. Exim Banca Românească, Alpha Bank, OTP Bank, Garanti BBVA, Libra Internet Bank, First Bank. Intesa Sanpaolo Bank, Vista Bank, Patria Bank, ProCredit Bank și Credit Europe Bank.

Conform analizei, BT avea 9.199 de salariați în 2022, distanțându-se semnificativ de locurile doi și trei aflate în top, care aveau peste 5.000 de angajați. Vorbim de BRD Groupe Société Générale, cu 5.833 de salariați, iar locul trei este ocupat de CEC Bank, cu 5.310 persoane.

Locurile 4 și 5 sunt ocupate de BCR, cu un număr de 5.018 angajați și Raiffeisen Bank, cu 4.929 de salariați.

Citește și: Clienții unei bănci din România spun ADIO cardurilor de debit. Cum se vor scoate banii de la ATM

Băncile din România care oferă cele mai bune salarii

Așa cum era de așteptat, cel mai mare buget pentru plata angajaților a fost alocat de Banca Transilvania, în 2022. Vorbim de 1,4 miliarde de lei, aproape dublu față de BCR, care a acordat 787 milioane de lei și care ocupă locul 2 în topul privind cheltuielile pentru salarii. Pe cea de-a treia poziție în clasament se află BRD, cu circa 742 milioane de lei.

Însă, dacă vorbim de salariul mediu brut oferit angajatorilor, observăm că situația se schimbă. Lider la acest capitol este ING Bank, cu un salariu brut de 15.000 de lei lunar (8.775 lei net), în 2022. Este urmată de Vista Bank, cu 14.485 de lei pe lună (8.473 salariu net) și de BCR, cu 13.072 salariul mediu brut lunar în 2022 (7.647 lei net). Topul salariului mediu brut oferit de băncile din România poate fi văzut în tabelul de mai jos.

„Este important să specificăm că acest interviu face referire la cei 2.550 de angajați direcți ai ING Bank, care lucrează cu precădere în head office. Rețeaua de sucursale a instituției de credit care este dezvoltată în sistem de franciză mai dispune de circa 1.300 de angajaț.

Care doar lucrează sub brandul ING Bank. Însă nu se află pe statul de plată al băncii, fiind remunerați de francizele respective. Practic, vorbim despre mai mulți angajatori pentru acești 1.300 de salariați, cu politici de salarizare diferite, se precizează în analiza BankingNews.