- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani de la Guvern pentru elevi în 2023. Care sunt condițiile. Avem lista documentelor necesare

02 Feb, 10:03 • Polojan Tudor
Elevii cu rezultate deosebite la învățătură și cu un comportament exemplar vor fi răsplătiți de către Guvernul României prin intermediul burselor. Bursa de cadru este definită de cadrul legal ca fiind un ajutor către elevii care provin din familii cu venituri minime sau sub cele minine, și care au rezultate bune.
Bani de la Guvern pentru elevi în 2023. Care sunt condițiile. Avem lista documentelor necesare

Nu puțini sunt elevii care obțin în fiecare zi rezultate deosbite la învățătură și disciplină. Aceștia vor fi remunerați de către Guvern, însă trebuie să îndeplinească anumite condiții, scrie infofinanciar.ro.

Comportamentul de nota zece este cel mai important, așa că dacă elevul are zece pe linie la purtare se încadrează perfect în cerințe. Atenție, însă, se iau în considerare mediile din semestrul trecut.
Rezultatele obținute la învățătură nu trebuie să aibă o medie mai mică de 7. Valoarea bursei, pentru anul școlar 2022-2023, este de 150 de lei.

Mai citește și: Laptele, la preț dublu pentru români. Supermarketurile anunță prețuri record

Ajutor de stat pentru elevi/ foto sugestiv
Ajutor de stat pentru elevi/ foto sugestiv

Ce categorie de elevi se află în atenția Guvernului

În cadrul în care vă încadrați în cele două criterii de mai sus, trebuie să știți că nu este atât de simplu. Aceste burse se vor acorda elevilor care provin din familii cu probleme financiare, veniturile nete ale acestora nedepășind salariul minim pe economie pe 90 de zile anterioare depunerii dosarului.

Lista documentelor necesare dosarului:

  • Cerere (în care trebuie specificată media generală pe semestrul trecut și media 10 la purtare, confirmate de dirigintele elevului)
  • Copie după buletinul elevului
  • Copie după buletinele/buletinul părinților/părintelui/tutorelui legal
  • Copie după certificatele de naștere are fraților, respectiv surorilor care sunt în sistemul de invățământ preuniversitar sau universitar – la zi (acolo unde este cazul)
  • Copie certificat de divorț al părinților ( dacă este cazul) – atașat trebuie să aveți o adeverință sau o declarație de la notar care să arate suma pensiei alimentare pe care o primiți, dacă nu se arată aceste date în sentința de divorț
  • Adeverința cu salariile părinților care să arate veniturile nete din ultimele 90 de zile
  • Declarație notarială cu specificarea faptului că părinții nu au avut venituri în utlimele 90 de zile (unde este cazul)
  • Certificat de la Administrația Financiară pentru veniturile impozabile – pentru ambii părinți.

De asemenea, statul mai oferă și burse de performanță. Acestea sunt acordate în mod special elevilor care au obținut locurile I, II sau III la olimpiadele naționale organizate de către Ministerul Educației.

Te-ar mai putea interesa și: NU vă întoarceți la ROBOR! BNR oferă soluții pentru ratele românilor! Ce aveți de făcut

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult