- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bani pentru fermieri. Până la sfârşitul anului vor primi ajutorul financiar în conturi

26 Dec, 23:24 • Stefan Simion
Bani pentru fermieri. Crescătorii de animale primesc de la stat o subvenție în valoare de 1.200 lei/cap de animal, bani ce pot fi folosiţi pentru investiții noi.
Bani pentru fermieri. Până la sfârşitul anului vor primi ajutorul financiar în conturi

Bani pentru fermieri. Direcțiile Agricole Județene (DAJ) au făcut deja plăţile, astfel că banii au ajuns la crescătorii de porci din rasele Bazna și Mangalița care au avut cereri eligibile în program.

Programul de susținere a creșterii raselor Bazna și Mangalița. O cerere de înscriere în program, cu un număr de 23 de scroafe eligibile la plată, în sumă totală de 27.600 lei. Valoarea ajutorului de minimis este de 1.200 lei/scroafă/an, cu condiția comercializării a minimum 4 purcei/cap de scroafă/an, la o greutate de minimum 8 kg/cap. Felicitări producătorilor agricoli suceveni!”, a anunțat Direcția Agricolă Suceava, potrivit Agrointeligenta.

Și Direcția Agricolă Harghita a anunțat că a făcut plățile joi, înainte de Crăciun. ”Pe 22 decembrie 2022, Direcția pentru Agricultură Județeană Harghita a făcut plata ajutorului de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a crescătorilor de porci de reproducţie din rasele Bazna şi/sau Mangaliţa”, a anunțat instituția în mediul online.

Citeste si Veşti bune pentru agricultori! S-a lansat asigurarea care garantează producţia în caz de secetă

Termenul-limită pentru efectuarea plăţilor este sfârșitul anului 2022, astfel că și restul Direcțiilor Agricole sunt obligate să alimenteze coturile beneficiarilor până pe 31 decembrie.

Bani pentru fermieri. Programul va fi extins şi în 2023

Pentru subvenția la suinele din rasele Bazna și Mangalița, statul a alocat suma de 640.000 lei, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale și care s-a încadrat în valoarea totală estimată pentru perioada 2020-2022, de 4 milioane lei.

Programul de sustinere a raselor românești de porcine, Bazna și Mangalița, va continua şi în 2023, după cum este prevăzut în Bugetul de stat pentru anul viitor. Astfel, se va acorda un sprijin de 1.200 lei/cap scroafă/an cu condiţia comercializării a minim 4 purcei/cap de scroafă/an la o greutate de cel puţin 8 kg/cap, cu condiţia îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate.

Citeste si Avertisment sumbru al fermierilor! Prețurile la alimente vor crește în 2023

Valoarea totală a ajutoarelor de minimis care se acordă unei întreprinderi/întreprinderi unice nu poate depăşi suma de 20.000 euro pe durata a trei exerciţii financiare, în cursul exercițiului financiar actual, respectiv anul depunerii cererii şi în cele două exerciții financiare precedente, adică 2020, 2021 și 2022.

Programul de susținere a creșterii raselor Bazna și Mangalița a debutat în anul 2020.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult