- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bătaie pe apartamentele vechi din Sibiu. Motivul pentru care românii aleg și locuințe mai vechi de 60 de ani

27 Nov, 12:21 • Bumbeneci Diana
Apartamentele din blocuri din plăci prefabricate sunt extrem de căutate pe piața imobiliară din Sibiu. Motivul pentru care românii preferă aceste locuințe.
Bătaie pe apartamentele vechi din Sibiu. Motivul pentru care românii aleg și locuințe mai vechi de 60 de ani

Piața imobiliară din Sibiu aduce schimbări neașteptate în legătură cu vânzarea vechilor blocuri, construite în urmă cu 35-60 de ani, după cum susțin agenții imobiliari. Acestea sunt extrem de căutate pe piață, deși acestea nu asigură confortul celor construite recent. Aceștia susțin că sibienii care au în plan să achiziționeze o locuință se uită la alte aspecte, uitând de detaliile de construcție, scrie Turnul Sfatului.

Bătaie pe apartamentele vechi

Consilierul imobiliar sibian Ionel Oglan este de părere că foarte mulți din cei care vor să achiziționeze un imobil nu sunt interesați de anul de fabricație sau de felul în care a fost ridicat.

Vezi și: Sprijin de la stat pentru români. „Se acordă vouchere de 72.500 de lei”

„Sunt căutate aceste apartamente din blocurile construite din plăci de prefabricate. Din păcate, mulți nici nu se interesează dacă sunt construite din prefabricate sau cărămidă. Am ajuns la concluzia că puțini sunt cei care știu să cumpere o locuință, de fapt. A cumpăra nu înseamnă doar a achita și gata, implică o analiza mai complexă, care de multe ori nu se face înainte. Aceste apartamente sunt căutate. Mulți încă mai consideră ca blocurile vechi sunt construite chiar mai bine decât cele de azi”, spune Oglan.

apartament
apartamente

Tot în acest context, un alt agent imobiliar susține că blocurile vechi sunt căutate datorită poziției lor, iar calitatea imobilelor pică pe plan secund.

„E ca și când ai compara o Dacia 1300 cu un Logan”, răspunde un constructor. Rugat să facă o comparație între imobilele vechi și cele noi.

„Nu poți compara normativele de acum 60 de ani, cu cele de astăzi. Eu refuz să cred că există constructori care se abat de la proiectele tehnice. Refuz să cred că proiectele tehnice nu sunt temeinic verificate. Dacă acceptăm că totul se face de mântuială și că există un risc major pentru viitorii locatari, atunci nu trăim într-un stat guvernabil. Ceea ce nu cred că e cazul. Astăzi sunt produse mult mai bune față de ce exista atunci, într-o țară care trebuia să se descurce cu ce avea”, spune acesta.

Ai mai putea citi: Anunțul momentului pentru românii cu credite la bancă. Cresc ratele! ROBOR 27 noiembrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult