- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bătaie pe carnea de miel de la români, în Grecia! Crescătorii de animale greci protestează: „Este o înșelăciune!”

02 May, 16:56 • Fundeanu Madalina
Discuții aprinse între crescătorii de animale și comercianții de carne din Grecia, chiar înainte de Paște. Comercianții cumpără carne de miel mai ieftină din România, apoi o vând ca fiind autohtonă.
Bătaie pe carnea de miel de la români, în Grecia! Crescătorii de animale greci protestează: „Este o înșelăciune!”

Între crescătorii de animale și comercianții de carne din Grecia au izbucnit discuții aprinse în ultimele zile din cauza cărnii de miel. Crescătorii de animale greci pun problema unei concurențe neloiale și protestează pentru că, spun ei, piața este inundată de miei importați din România, care sunt vânduți ca fiind autohtoni, informează presa elenă, conform știripesurse.ro.

Comercianții, care profită de faptul că legislația prevede că ștampila de origine a animalului este opțională, aduc miei din România și îi vând în măcelării ca fiind grecești, după cum se plânge președintele crescătorilor de animale din regiunea Volos.

Carnea de miel, cumpărată mai ieftin din România

„I-au cumpărat cu mai puțin de 9 euro și îi vând cu 16 euro kilogramul. Este o înșelăciune și am cerut controale atât pentru falsificarea originii, cât și pentru speculă nerușinată. 50% din magazinele de carne răspund astfel nevoilor de Paște, dar acest lucru este în detrimentul fermierilor și consumatorilor. Nu avem dreptul de a face publice nume, dar acest lucru se întâmplă. Controalele au început astăzi”, a declarat președintele crescătorilor de animale din regiunea Volos.

Ai mai putea citi și: Sumele ireale pe care românii trebuie să le scoată din buzunare pentru carnea de miel. Cine sunt cei mai mari consumatori

carne de miel
carne de miel

Prețul de vânzare al mielului din România este de aproximativ 4,5 euro. Datorită iernii blânde există mulți miei disponibili în țara noastră, având și o greutate căutată de piața grecească.

Prin urmare, comercianții din Thesalia fac afaceri foarte profitabile, în timp ce crescătorii de animale suferă din punct de vedere financiar după ce au pierdut 80.000 de animale din cauza inundațiilor de anul trecut.

Cât costă carnea de miel în România

Chiar înainte de Paște, carnea de miel a devenit un produs de lux pentru români. Prețul acesteia a înregistrat creșteri semnificative și puțini sunt cei care își vor putea permite să aibă această delicatesă pe masă în timpul sărbătorilor.

Potrivit informațiilor din presă, prețul acestui aliment a urcat până la 70 de lei pe kilogram. De asemenea, există șanse mari ca prețul să continue să crească în continuare până de Paște.

Vezi mai multe știri: Comandă RECORD de mici la o terasă din Capitală. Românii au profitat din plin de ziua de 1 Mai