- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BERD spune adevărul despre poziția Euroins! Ce s-a constatat în urma unei analize

05 Apr, 20:35 • Lupu Alexandra
BERD, acționar al societății-mame Euroins, vorbește despre poziția companiei de asigurări. Iată care sunt primele informații.
BERD spune adevărul despre poziția Euroins! Ce s-a constatat în urma unei analize

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a cerut o analiză pentru a afla care este poziția Euroins România. Conform informațiilor relatate de profit.ro, compania este solidă din punct de vedere financiar.

Care este poziția Euroins

BERD s-a arătat îngrijorată în mai multe rânduri cu privire la evoluția crizei din piața asigurătorilor din România. Tocmai de aceea, reprezentanții au luat decizia de a face o analiză pe cont propriu, din care rezultă că Euorins are o poziție bună din punct de vedere financiar. Mai mult decât atât, responsabilii au declarat că își doresc să se implice pentru a găsi soluții fără costuri suplimentare pentru deținătorii de asigurare.

BERD s-a angajat împreună cu consiliul de administrație al Euroins Insurance Group din Bulgaria (EIG) să îmbunătățească operațiunile și performanțele din piața de asigurători din România. Ultimele informații arată că analiza actuarială independentă a fost comandată în urma anunțului făcut pe data de 17 martie, atunci când s-a informat că ASF retrage licența EIRO din cauza deficiențelor percepute la nivelul guvernanței corporative.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Adevărul din spatele cortinei Euroins. Ce a făcut asigurătorul cu 1,58 de miliarde de lei înainte de a da faliment

La ora actuală, BERD colaborează activ cu toate părțile implicate pentru a identifica o soluție, având în vedere că piața a fost perturbată de retragerea licenței. Analiza solicitată de reprezentanți are scopul de a vedea care este poziția financiară deținută de Euroins România.

Euroins
Euroins

„BERD ia act de anunțul din 17 martie al ASF, autoritatea de reglementare financiară din România, potrivit căruia licența EIRO a fost retrasă din cauza unor deficiențe percepute în materie de guvernanță corporativă.

Acest anunț a fost făcut în lumina unui Raport permanent de capital (PCR) publicat de ASF la 2 februarie, care a identificat un deficit de capital de peste 400 de milioane EUR.  Ca urmare a PCR, Consiliul de administrație al EIG, cu sprijinul BERD, a comandat o analiză actuarială independentă a EIRO de către un expert actuarial de renume la nivel mondial.

Analiza nu oferă o bază pentru revizuirea opiniei BERD cu privire la poziția financiară solidă a EIRO în momentul în care i-a fost retrasă licența. BERD colaborează în mod activ cu toate părțile responsabile pentru a găsi o soluție la perturbarea pieței cauzată de retragerea licenței EIRO”, afirmă instituația.

BERD a confirmat că va continua să colaboreze cu reprezentanții EIG și celelalte părți implicate pentru a găsi o rezolvare viabilă în România. Responsabilii și-au propus să aducă în evidență o soluție utilă atât pentru companie, cât și pentru populație și întreaga piața românească de asigurări.

Citește și: Euroins România, retrogradată de Fitch la ratingul „CC”, în categoria junk. Pierderi de 2 miliarde de lei