- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bilete de avion mai ieftine cu până la 60% pentru români. Trucul pe care trebuie să-l știe orice călător

24 Mar, 17:02 • Lupu Alexandra
Biletele de avion au atins cele mai mari tarife din ultimii ani. Vestea vine la fix pentru români! Iată cum poți obține o călătorie mai ieftină cu până la 60%.
Bilete de avion mai ieftine cu până la 60% pentru români. Trucul pe care trebuie să-l știe orice călător

Călătorii se confruntă cu una dintre cele mai mari probleme: biletele de avion au atins cele mai mari tarife din ultimii ani. Nu multe persoane știu asta, dar există un truc prin intermediul căruia românii pot obține o călătorie cu până la 60% mai ieftină, așadar, fără să scoată mulți bani din buzunar, anunță profit.ro.

Bilete de avion mai ieftine pentru români

Biletele de avion au ajuns la cele mai mari tarife înregistrate în ultimii ani. Călătorii ajung să plătească cu 15 – 20% mai mult pe un bilet dus – întors, față de anul trecut. Situația este explicată prin faptul că, pe timpul pandemiei, avioanele au fost ținute la sol, iar totodată, personalul din aviație a suferit o criză. Zborurile s-au anulat sau au suferit întârzieri majore. Industria a revenit la normalitate la ora actuală, dar cu toate acestea, cursele sunt mai scumpe.

Vestea bună pentru călători se referă la faptul că există anumite zile sau chiar și ore la care pot găsi bilete de avion la un preț redus. Drept urmare, cea mai bună zi pentru a face o rezervare în România este duminica. La polul opus, cele mai scumpe tichete sunt miercurea și joia. Așadar, românii care vor să scoată mai puțini bani din buzunar trebuie să achiziționeze biletele de avion pe timpul weekendului.

Citește și: Alertă cu bombă într-un avion TAROM plin cu români! Mesajul transmis de companie

Cele mai ieftine zile în care călătorii pot zbura sunt marțea (în cazul în care sunt singuri) și sâmbăta (în cazul în care sunt însoțiți de cel puțin o persoană). Prețul unui zbor București – Londra într-o zi de marți este de 35 euro, în timp ce aceeași plecare într-o zi de joi ajunge până la 74, mai exact, la valoarea dublă. Situația este aceeași și dacă vorbim despre o altă rută, precum București Milano: biletul costă 29 euro în timpul zilei de marți și ajunge până la 66 euro pe timpul zilei de joi.

Românii pot cumpăra bilete de avion mai ieftine
Românii pot cumpăra bilete de avion mai ieftine

Călătorii trebuie să știe că există un anumit interval orar în care este bine să rezerve biletele pentru a beneficia de prețuri reduse: 18:00 și 20:00. Totodată, românii care vor să scoată mai puțini bani din buzunar trebuie să știe că cele mai bune tarife se găsesc cu 30 – 45 zile în avans. În caz contrar, dacă tichetele sunt rezervate cu mai puțin de 30 zile înainte de călătorie, tarifele pot fi mai scumpe cu 60%. Drept urmare, un zbor Veneția – București valorează 31 euro la ora actuală, pentru luna mai, așadar, este cu 64% mai ieftin față de costul la care va ajunge cu doar câteva zile înainte de termenul cursei.

Nu în ultimul rând, românii pot lua în considerare zborurile cu escală sau combinate, pentru că ele pot fi mai ieftine cu până la 60%. Spre exemplu, o cursă directă București – Frankfurt costă 230 euro în luna aprilie, pe când valoarea unui zbor cu escală (București – Timișoara și Timișoara – Frankfurt)  ajunge la 115.

Vezi și: Vara anului 2023 nu va fi una benefică pentru români. Biletele de avion se vor scumpi cu 15%