- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Vara anului 2023 nu va fi una benefică pentru români. Biletele de avion se vor scumpi cu 15%

23 Mar, 08:21 • Bumbeneci Diana
Biletele de avion se vor scumpi cu 15% la vară. Ce prețuri vor plăti românii pentru o vacanță low-cost.
Vara anului 2023 nu va fi una benefică pentru români. Biletele de avion se vor scumpi cu 15%

Biletele de avion se vor scumpi cu 15% la vară. Anunțul a fost făcut de directorul companiei RyanAir, cel care a confirmat că va fi al doilea an cu majorări severe de preț.

Biletele de avion ajung la alte prețuri în 2023

Preţurile biletelor de avion ar urma să crească în această vară cu până la 15%, pentru că în România cererea depăşeşte numărul limitat de locuri disponibile, a afirmat directorul general al operatorului aerian irlandez Ryanair, Michael O’Leary. Mai mult,
directorul general a explicat că nu există o creștere a capacității anul acesta în Europa, iar acest lucru vine pe fondul „redresării masive a cererii”.

Vezi și: Schimbare majoră pentru cursele aeriene. Wizz Air și Ryanair se retrag de pe aeroporturi și renunță la mai multe zboruri din România

Bilete de avion Ryanair
Bilete de avion Ryanair

„Anul trecut, prețul mediu al biletelor de avion a crescut cu 20%. 2023 va fi al doilea an cu o creștere a prețurilor de peste 10%, deoarece nu există capacitate. Este rezonabil să ne așteptăm din nou în vara acestui an la o creștere cu 10 – 15%”, a declarat șeful Ryanair.

Operatorul aerian low-cost mai are în plan să înregistreze o creștere a numărului de pasageri în această vară, comparativ cu nivelul de dinaintea pandemiei, numărul de locuri fiind mai mare cu 30% față de 2019.

„Inflația ridicată nu va afecta cererea. Uitați-vă la obiceiurile de cheltuieli ale oamenilor: încearcă și reușesc să rezerve o cameră la hotel sau o masă la restaurant, un zbor sau alt mijloc de transport spre Europa. Oamenii cheltuiesc. Și nu se vede doar în Marea Britanie, ci în întreaga Europă”, a mai declarat Michael O’Leary.

Vezi și: Lovitură pentru românii care călătoresc cu Ryanair! În 2023, compania va face schimbări majore

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult