- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bilete de tratament balnear. Cum le poți utiliza și care sunt cele mai bune destinații balneare din România

28 Sep, 23:30 • Bumbeneci Diana
Bilete de tratament balnear pentru români. Iată cum le poți folosi și ce destinații balneare se află în topul preferințelor românilor.
Bilete de tratament balnear. Cum le poți utiliza și care sunt cele mai bune destinații balneare din România

Bilete accesibile de tratament balnear, pentru români! În afară de pensiile lunare, românii mai primesc și biletele de tratament balnear, pe care le pot folosi pensionarii în țara noastră, pentru anumite destinații potrivite pentru relaxare. Pe lângă pensiile clasice, pensionarii români au parte și de reduceri la transportul în comun, vouchere mai ieftine sau gratuități la muzee, dar și de bilete de tratament balnear, pe care le pot folosi în stațiuni destinate, în România.

Cum poți obține bilete de tratament

Anunțul despre biletele de tratament balnear pentru pensionari, alături de niște statistici și reguli legate de distribuirea lor este făcut de Casa de Pensii. Mecanismul este similar cu al altor case de pensii, astfel că trebuie să mergi la oficiul local al CNPAS pentru a afla unde te încadrezi și când se dă următoarea serie.

Mai poți citi: Black Friday 2022. Când va fi ziua cu cele mai multe reduceri din an și ce oferte vor avea românii

Pentru intervalul 1- 4 octombrie 2022, au fost eliberate 118 bilete pentru terapie balneară. Dintre acestea, 66 sunt trimise către unități de tratament ale Casei Naționale de Pensii Publice București, iar celelalte au contract cu alte firme din domeniu.

  • 20 de bilete pentru Bala;
  • 19 pentru Olănești;
  • 18 pentru Herculane;
  • 16 pentru Buziaș;
Bilete de tratament balnear. Cum le poți utiliza și care sunt cele mai bune destinații balneare din România
Bilete de tratament balnear. Cum le poți utiliza și care sunt cele mai bune destinații balneare din România

De asemenea, sunt și biletele valabile, mai puține, în stațiuni precum 1 Mai, Amara, Căciulata, Călimănești, Covasna, Felix, Geoagiu, Govora, Mangalia, Moneasa și Pucioasa.

O altă informație importantă este aceea că biletele de tratament trebuie să fie folosit într-o perioadă fixă. Spre exemplu, dacă cele mai recente oferte au fost scoase public pentru români și nu sunt folosite până în ziua în care expiră, ele vor fi redistribuite altor persoane, tot pe un interval bine stabilit.

Conform prevederilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea biletelor de tratament solicitanților îndreptățiți, în limita numărului de locuri asigurate în unități de tratament din proprietatea CNPP, precum şi a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate pentru această prestație prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat.

Asigurații și pensionarii sistemului public de pensii pot beneficia de tratament balnear, în felul următor:

  •  gratuit – pensionarii de invaliditate, în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale, beneficiarii indemnizațiilor prevăzute de legi speciale;
  • cu suportarea de către beneficiar a unei contribuții bănești – asigurații sistemului public de pensii și pensionarii, alții decât cei îndreptățiți pentru gratuitate;

Citește și: Armata Română își vinde blindatele. Cine sunt românii care vor putea să le achiziționeze

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult