- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Black Friday a făcut istorie anul acesta. Banca Transilvania a înregistrat aproape 8 milioane de tranzacții într-o zi!

12 Nov, 12:38 • Oprea Alina
Anul acesta, Black Friday, a făcut istorie în România. S-au înregistrat zeci de milioane de achiziții la multiple produse atât online, cât și fizic, iar Banca Transilvania a înregistrat, într-o singură zi 8 milioane de tranzacții!
Black Friday a făcut istorie anul acesta. Banca Transilvania a înregistrat aproape 8 milioane de tranzacții într-o zi!

Banca Transilvania a înregistrat un record istoric de Black Friday! Au fost efectuate aproape 8 milioane de tranzacții, în cursul zilei de 10 Noiembrie 2023, în intervalul 8 dimineața și 9 dimineața, prin intermediul canalelor BT.

Citește mai multe despre: Fenomenul “Black Friday”. Achiziții în valoare de 9 milioane de lei! Topul produselor cumpărate în ”minutul de aur”!

Tranzacții record la Banca Transilvania de Black Friday!

S-au înregistrat creșteri cu 28% față de anul trecut, fiind record de 500.000 de tranzacții/oră în intervalul 08.00 – 17.00.

Banca Transilvania, record de Black Friday!
Banca Transilvania, record de Black Friday!

Au fost efectuate 600.000 de tranzacții/oră realizate în intervalul 8.00 – 9.00 AM, prin toate canalele BT, precum și recordul de peste 500.000 de tranzacții/oră, timp de nouă ore consecutiv, în intervalul 8.00 – 17.00, și cel de 260 de tranzacții/secundă. Peste 1 milion de tranzacții au fost realizate prin soluția de eCommerce a băncii, la clienții comercianți, potrivit profit.ro.

Black Friday a fost istorie, dar și beneficiu pentru Banca Transilvania. Această zi a înregistrat o triplare a numărului de carduri de cumpărături emise instant prin BT Pay, respectiv numărul de majorări a limitei de credit pe card prin aplicație.

S-a înregistrat o medie de tranzacții/oră derulate prin BT a fost de peste 340.000,  cu 25% peste Black Friday 2022. Tot cu 25% au crescut ca volum și cumpărăturile în rate, prin programul STAR al băncii, iar valoarea tranzacțiilor efectuate cu BT Pay la POS-urile comercianților a urcat  cu 30%. Mai mult de jumătate din cumpărăturile cu cardurile BT au fost realizate online. Cel mai mare coș de cumpărături, achitat cu cardul BT, a fost de 60.000 de euro (echivalent în lei), pentru un accesoriu-bijuterie. Valoarea medie a coșului de cumpărături de Black Friday achitat prin bancă a crescut și ea cu 50% față de o zi obișnuită, la 173 de lei.

Principalul procesator din România de plăti este Banca Transilvania, acesta având peste 6 milioane de carduri emise și o rețea de acceptare a acestora la peste 122.000 de POS-URI. Totodată, este cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei după active, cu o cotă de piață locală de 20%.

Citește mai multe despre: Black Friday 2023. Vânzări – record în ziua cumpărăturilor la prețuri reduse. Românii au cheltuit peste 417 milioane de lei în primele ore la eMag