- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bombardamentele rușilor, un real pericol pentru România! Ministerul de externe trage un semnal de alarmă „Rusia continuă în mod cinic să atace aproape de granițele noastre”

04 Sep, 19:29 • Constantin Cristina
Ministerul român de externe, Luminița Odobescu, trage un semnal de alarmă cu privire la bombardamentele rușilor care vizează porturile ucrainene de la Dunăre. Oficialul susține că există riscuri unor incidente la granița cu țara noastră.
Bombardamentele rușilor, un real pericol pentru România! Ministerul de externe trage un semnal de alarmă 	„Rusia continuă în mod cinic să atace aproape de granițele noastre”

Bombardamentele rușilor, un real pericol pentru România! Autoritățile din Ucraina au anunțat că resturile unei drone lansate de ruși au aterizat în țara noastră, a precizat Mediafax.

Citește și: Va ataca Rusia România? Armata face primele declarații, după ce portul de la Dunăre a fost atacat: „MapN cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării”

Bombardamentele rușilor, un real pericol pentru România! Ministerul de externe trage un semnal de alarmă „Rusia continuă în mod cinic să atace aproape de granițele noastre”

Ucrainenii susțin ca dețin dovezi fotografice că dronele rusești au lovit teritoriul românesc în timpul unui atac aerian desfășurat în timpul nopții. Acest fapt este negat de către Autoritățile din România, dar și de către reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

România, atacată de bombardamentele rusești
România, atacată de bombardamentele rusești

„Bineînțeles că există un risc, pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo este foarte aproape de granițele noastre. Am văzut că Rusia continuă în mod cinic să atace infrastructura civilă, nepermițând Ucrainei să își exporte cerealele. Desigur, există riscul unor accidente sau incidente, dar deocamdată nu a fost cazul”, a declarat ministrul român de Externe, Luminița Odobescu.

Atacurile cu drone sunt atent monitorizate de pe malul românesc al Dunării. „Structurile responsabile ale Ministerului Apărării au monitorizat, în timp real, situația generată de atacurile cu drone ale Rusiei desfășurate noaptea trecută împotriva infrastructurii portului maritim Reni”, a transmis Luminița Odobescu pe platforma X.

Mai mult, România este membru NATO, iar dacă un atac se abate asupra țării noastre, acesta este considerat un atac asupra tuturor țărilor membre, potrivit pactului de apărare colectivă.

Alte articole: Rusia creşte vârsta maximă de mobilizare militară cu cel puțin 5 ani. Ofiţerii de rang înalt pot fi chemaţi din rezervă şi la 70 de ani