- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Brașovul dă o lovitură puternică! Sunt planificate proiecte pentru dezvoltarea imobiliară de 500 milioane euro în următorii 5 ani

04 Apr, 22:25 • Lupu Alexandra
Brașovul pune la cale cel mai mare plan pentru creșterea domeniului imobiliar. Iată ce proiecte sunt planificate pentru următorii 5 ani.
Brașovul dă o lovitură puternică! Sunt planificate proiecte pentru dezvoltarea imobiliară de 500 milioane euro în următorii 5 ani

Brașovul se pregătește să facă cele mai mari investiții în domeniul imobiliar, în următorii 5 ani. Concret, valoarea totală a proiectelor se ridică la 500 milioane de euro, pe baza informațiilor adunate de Romania Property Club (RPC) de la principalii investitori și dezvoltatori, relatate de wall-street.ro.

Brașovul investește 500 milioane de euro în domeniul imobiliar

Datele adunate de RPC arată că principalii responsabili activi pe piața imobiliară din Brașov pregătesc mai multe investiții în următorii 5 ani, a căror valoare totală se ridică la suma de 500 milioane de euro. De la noi hoteluri, concepte nemaiîntâlnite de retail și restaurante și până la facilități de producție și parcuri industriale mari, Brașovul se pregătește să aibă o evoluție uriașă.

Investitorii așteaptă să se alăture noilor oportunități de afaceri pentru sectorul imobiliar, odată cu inaugurarea noului aeroport internațional. Dinamismul este crescut pentru logistică, hoteluri și rezidențial.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Vestea mult așteptată de călători. Aeroportul Brașov a anunțat care sunt prețurile biletelor de avion. Tarifele încep de la 39 euro

Până la ora actuală, domeniul hotelier este cel mai slab dezvoltat. Datele culese de compania de consultanță Est Hospitality arată că Brașov deține 52 unități de cazare, de patru și cinci stele, dintre care doar unul este afiliat unui brand internațional, referindu-ne la Radisson Blu Aurum.

În prezent, patru noi hoteluri se află în etapă de construcție, cu termen de finalizare 2025 – 2026. Acestea vor fi asociate unor branduri renumite, precum AC by Marriott sau Hilton Garden Inn.

Brașov
Brașov

Pe de altă parte, stocul modern de birouri local din Brașov este de 155.000mp, reflectând o infrastructură pentru companiile de producție, SSC, BPO, retail sau servicii IT. Pentru creșterea pieței locale de birouri, reprezentanții au pus la bătaie dezvoltarea Universității Transilvania. Totodată, unul dintre cele mai reprezentative proiecte pentru oraș se referă la AFI Park, singurul de clasă A.

În Brașov, sectorul rezidențial a fost cel mai activ în ultimii ani. Orașul atrage cei mai mulți rezidenți din mai multe zone, precum Transilvania, Sudul Moldovei sau București. Prețurile medii pentru apartamentele abia construite se situează între 1.708 și 2.500 euro pe mp, fără TVA. La ora actuală, datele culese de RPC arată că peste 3.000 de apartamente sunt în construcție, cu termen de livrare 2035 – 2025.

Citește și despre următorul subiect: Și de Paște se va putea schia. „Având în vedere condițiile meteo din ultimele zile, ninsoarea, Primăria Brașov a luat decizia de prelungire a sezonului de schi și în luna aprilie”