- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

BRD Finance, decizie șoc după 20 de ani în România. Banca scoate la vânzare toate creditele pe care le-a dat românilor

21 May, 17:11 • Adrian Popovici
BRD Finance iese de pe piața din România. Dizivia de credite a grupului a anunțat că renunță la portofoliul său și că împrumuturile deja acordate vor fi transferate către altă companie.
BRD Finance, decizie șoc după 20 de ani în România. Banca scoate la vânzare toate creditele pe care le-a dat românilor

Decizie șoc pe piața bancară din România! După 20 de ani de operațiuni în România, BRD Finance își scoate la vânzare portofoliul de credite, toate împrumuturile acordate persoanelor fizice și juridice din țara noastră. Anunțul vine ca o surpriză, mai ales dacă luăm în calcul cota de piață a BRD SocGen în țara noastră, notează Ziarul Financiar.

„La 31 martie 2024, BRD Finance IFN SA se află în proces de vânzare a întregului său portofoliu de credite. Conducerea intenţionează să înceteze activitatea”, a transmis conducerea BRD.

BRD transmite că, la data de 31 martie 2024, BRD Finance IFN SA se află în proces de vânzare a întregului său portofoliu de credite. Conducerea companiei intenționează să înceteze activitatea firmei. Din această cauză, această entitate nu a mai fost inclusă în  documentele despre situația  financiară a băncii.

Principiul continuității activității presupune că o companie își va continua operațiunile într-un viitor previzibil, fără intenția sau necesitatea de a lichida sau a reduce semnificativ activitatea. Având în vedere că BRD Finance IFN SA intenționează să înceteze activitatea, situațiile financiare întocmite la 31 martie 2024 au fost realizate în conformitate cu standardele internaționale de raportare financiară (IFRS), dar nu pe baza acestui principiu de continuitate.

BRD Finance iese de pe piața din România
BRD Finance iese de pe piața din România

Te-ar putea interesa și: Avertisment pentru clienții BRD, BCR și Banca Transilvania. „ Vă veți trezi fără bani în cont”

Ce se întâmplă cu românii care au credite la BRD Finance?

Deși decizia anunțată de grupul BRD schimbă echilibrul de pe piața locală, vestea bună pentru românii cu credite la BRD Finance nu vor resimți schimbări semnificative. Conform unui comunicat oficial, toate contractele de credit vor fi transferate către o altă instituție financiară. Acest proces este conceput pentru a asigura că toți clienții își vor putea continua plățile conform condițiilor inițiale, fără nicio alterare a termenilor contractuali.

BRD Finance, este deținut în proporție de 49% de BRD-SocGen și 51% de SG Financial Services Holding. Această entitate activează pe piața din România începând din aprilie 2004. În decursul acestei perioade, s-a axat pe oferirea de servicii de creditare, inclusiv credite destinate achiziționării de bunuri, carduri de credit, împrumuturi auto și împrumuturi personale.

Grupul BRD din România este compus din mai multe entități, printre care se numără BRD – Groupe Societe Generale SA, BRD Finance IFN SA, BRD Sogelease IFN SA și BRD Asset Management SAI SA. În ceea ce privește segmentul de pensii, BRD nu a participat la majorarea capitalului social al BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private în iulie 2023, ceea ce a determinat reducerea procentului deținut de BRD de la 49% la 26,95%, conform aprobării ONRC din octombrie 2023.

Citește și: O nouă tranzacție de proporții pe piața bancară! Banca Transilvania şi Vienna Insurance Group, prin Carpathia Pensii, luptă pentru achiziţia BRD Pensii

Tags: