- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Avertisment pentru clienții BRD, BCR și Banca Transilvania. „ Vă veți trezi fără bani în cont”

19 Feb, 13:50 • Bumbeneci Diana
BRD, BCR și Banca Transilvania - Avertisment pentru clienți! Dacă faceți acest lucru, vă veți trezi fără bani în cont.
Avertisment pentru clienții BRD, BCR și Banca Transilvania. „ Vă veți trezi fără bani în cont”

Clienții de la Banca Transilvania, BCR și BRD trebuie să fie foarte atenți! Liderii acestor bănci au emis avertismente esențiale pentru toți românii care dețin conturi la ele. Cum se poate întâmpla acest lucru? Prin intermediul unui singur clic, puteți să vă goliți contul bancar într-o clipă de neatenție.

Avertisment pentru clienții BRD, BCR și BT

Banca Transilvania, BCR și BRD au emis mai multe avertismente pentru clienții lor, evidențiind riscul de a rămâne fără fondurile din cont dintr-o greșeală simplă. Reprezentanții acestor bănci atrag atenția asupra necesității de a fi precauți atunci când navighează pe internet, deoarece un singur moment de neatenție poate duce la golirea contului. Cetățenii se pot trezi captivi ai unor capcane doar printr-un clic pe anumite reclame sau e-mailuri false. Avertismentele vin și din partea reprezentanților BCR și BRD, care au transmis notificări prin intermediul aplicațiilor mobile.

„Stai un pic înainte de click! În ultima perioadă au crescut tot mai mult tentativele de fraudă și atacurile de phishing – de la conturi false pe rețele de socializare, la e-mailuri, SMS-uri, apeluri sau chiar fake news care încurajează aceste inițiative. În ceea ce privește campaniile de phishing sau scam, obiectivul răufăcătorilor este să aibă acces la banii din conturi. Pentru a face asta, ei încearcă să obțină credențialele tale (nume de utilizator/ ID de logare și parolă) de la Internet și Mobile Banking, precum BT24 sau NeoBT. Metoda cel mai des întâlnită în fraude este instalarea unor programe de Remote Access (acces de la distanță), de exemplu aplicația Any Desk”, se arată într-o informare făcută de Banca Transilvania, potrivit mytex.ro.

Reprezentanții de la BT le transmit clienților săi că nu trebuie să acceseze diverse link-uri sau e-mail-uri false. În ultima vreme au apărut tot mai multe tentative de fraudă pe internet, unde sunt și atacuri de phishing (care încearcă să vă fure banii sau identitatea). Prin astfel de atacuri, infractorii din mediul online vor să obțină informații personale ale clienților, precum nume utilizator/ ID de logare / parolă de la Internet și Mobile Banking. În acest mod se pot fura banii foarte ușor din cont.

”Dacă ai dat click, este bine să știi că următorul pas este, în multe situații, primirea unui apel prin care ți se va prezenta opțiunea de instalare a programului Any Desk pe telefonul mobil. Asta le oferă acces la toate datele din telefonul tău”, au mai transmis reprezentanții BT, potrivit sursei amintite mai sus.

Nu rata: Ministerul Muncii a publicat oficial normele de aplicare pentru Legea Pensiilor. Iată documentul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult