- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bubuie cazurile de West Nile în România. INSP, anunț de urgență

21 Sep, 16:21 • Bumbeneci Diana
53 de cazuri confirmate cu virusul West Nile în România. Recomandările INSP pentru oameni
Bubuie cazurile de West Nile în România. INSP, anunț de urgență

Un număr de 53 de cazuri confirmate şi două probabile cu infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat de la începutul perioadei de supraveghere a acestei afecţiuni (6 iunie) şi până joi, a informat Institutul Naţional de Sănătate Publică. Potrivit INSP, au fost înregistrate opt decese în urma infecţiei cu virusul West Nile, în judeţele Bihor (1), Brăila (1), Ilfov (2), Dolj (1), Prahova (1), Satu Mare (1), Sibiu (1).

Cazurile de West Nile se înmulțesc

Distribuţia pe judeţe a cazurilor, în funcţie de unitatea teritorială de expunere, este: Bucureşti (8), urmat de judeţele Bacău (1), Bihor (2), Botoşani (2), Brăila (5), Buzău (1), Dolj (5), Galaţi (6), Ialomiţa (1), Iaşi (5), Ilfov (4), Olt (3), Prahova (1), Sibiu (1), Satu Mare (6), Tulcea (3) şi Vaslui (1).

West Nile
West Nile

Specialiştii INSP recomandă populaţiei:

  • să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi
  • să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari
  • să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă prin plase de protecţie la ferestre
  • să asigure desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriei
  • să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer din gospodărie

Cazurile de febră Dengue, o boală care poate fi mortală, s-au înmulțit alarmant în Europa, anul trecut, fiind raportate aproape tot atâtea îmbolnăviri câte au fost înregistrate în perioada 2010 – 2021, a anunțat Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), care a avertizat că încălzirea climei a dus la înmulțirea numărului de țânțari purtători ai bolii pe continentul nostru.

În cazul febrei Dengue nu există în prezent tratament. Deși 80% dintre infecții sunt ușoare, în cazurile severe pot apărea hemoragii interne, organele pot fi afectate iar pacientul riscă să moară.

Vezi și: Ghidul Solicitantului pentru Schema de Ajutor de Stat INVESTALIM. Se oferă sprijin financiar de minim 500.00 euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult