- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bucureștenii își pot lua adio de la trotinetele electrice. Ce planuri are Primăria Capitalei

31 May, 14:20 • Cornel Ghimeșan
Bucureștiul ar putea urma exemplul Parisului și ar urma să interzică trotinetele electrice. În acest sens ar putea fi organizat un referendum.
Bucureștenii își pot lua adio de la trotinetele electrice. Ce planuri are Primăria Capitalei

Trotinetele electrice ar putea să dispară din București. Primăria Capitalei are în plan să propună interzicerea acestora, în principal din cauza numărului mare de accidente din ultimii ani, de când acestea s-au popularizat. După ce autoritățile au impus un regulament cât se poate de strict, acum se gândesc să urmeze exemplul Parisului și să organizeze un referendum prin care să se decidă dacă acestea ar trebui sau nu să fie interzise.

Citește și: INS: Rata şomajului în rândul tinerilor rămâne la un nivel ridicat, în aprilie

Dat fiind că nu avem piste pentru trotinete, acestea ar trebui interzise. Aceasta este concluzia la care au ajuns autoritățile din Capitală, deciziecare este total în defavoarea firmelor de rideshareing care oferă acest serviciu. Se pare că această hotărâre a venit ca urmare a faptului că în ultimii ani au avut loc nenumărate accidente în care au fost implicate astfel de vehicule.

Ce se întâmplă cu trotinetele electrice

 

Numărul accidentelor în care au fost implicate trotinete a crescut exponențial în anul 2022. 13 persoane și-au pierdut viața, în timp ce alte 200 au fost rănite grav. La nivelul Bucureștiului nu există o infrastructură care să fie prietenoasă pentru astfel de vehicule, iar Primăria Capitalei nu a făcut demersuri nici mărcar pentru a construi un kilometru de pistă pentru biciclete sau trotinete.

Cele mai multe probleme se nasc atunci când în trafic apar persoane care nu respectă regulile de circulație. Imagini cu părinți care își plimbă copiii pe trotinete, printre mașini sau pe trotuare, au început să circule în mediul online. Aceste probeme sunt cu atât mai acute în orașele mari, în special în Capitală.

În prezent, Bucureștiul are doar 32 de km de piste. În comparație, Parisul are 1.200 de km de piste pentru biciclete. Chiar şi aşa, începând cu 1 septembrie, trotinetele electrice vor dispărea de pe străzile Parisului în urma unui referendum desfăşurat în luna aprilie.

Citește și: Marcel Boloș, anunț de ultimă oră despre plăţile pentru programul „Sprijin pentru nou-născuţi”. ”Am virat banii pentru peste 10.000 de trusouri”

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult