- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Budăi a răspuns la acuzațiile aduse de profesori cu privire la majorarea salariilor. „Tot ce s-a discutat cu noi s-a întâmplat și se va întâmpla în continuare”

02 Jun, 12:49 • Bumbeneci Diana
Cum se apără Marius Budăi în fața acuzației că i-a păcălit pe profesori: 'Nota de fundamentare are semnătura a patru miniștri și a unui vicepremier'.
Budăi a răspuns la acuzațiile aduse de profesori cu privire la majorarea salariilor. „Tot ce s-a discutat cu noi s-a întâmplat și se va întâmpla în continuare”

Ministrul Muncii Marius Budăi a intervenit, vineri, la Antena 3 CNN, pentru a aduce clarificări în legătură cu ordonanţa privind majorarea salariilor din sistemul de învăţământ.

Marius Budăi intervine din nou în scandalul grevei profesorilor

Budăi a răspuns în această zi la acuzațiile aduse de profesorii greviști care au criticat guvernul pentru că nu ar fi garantat faptul că în noua grilă de salarizare din viitoarea lege a salarizării unitare salariul unui cadru debutant va fi echivalent cu salariul mediu brut pe economie.

Marius Budăi
Marius Budăi

Vezi și: Se confirmă inaugurarea primului tronson din A0. Când ar putea fi gata lotul de 19 km

Tot ce s-a discutat cu noi s-a întâmplat și se va întâmpla în continuare. Nota de fundamentare are semnătura a patru miniștri și a unui vicepremier, semnătură pe un document care este baza OUG care prevede drepturile și Nota de fundamentare prevede deciziile. (…) Nu facem o lege ca să respectăm o altă lege. Dar dacă, pentru că noi am discutat cu constituționaliști, cu juriști și v-am spus: Nota de fundamentare este semnată de patru miniștri și un vicepremier. Sunt cei patru miniștri esențiali pentru următoarea lege a salarizării. Vorbim de Ministerul Muncii, Ministerul Educației, Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției și peste ei o semnătură de vicepremier.

Nota de fundamentare este un document oficial al Guvernului, iar în OUG se prevăd drepturile salariale. Nota de fundamentare este fundamentul OUG care prevede și fundamentul discuțiilor pe legea salarizării, cel solicitat de profesori”, a spus Marius Budăi.

Vezi și: Preț benzină și motorină 2 iunie. Ce sume trebuie să scoți azi din buzunar dacă vrei să alimentezi și unde se găsesc cei mai ieftini carburanți

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult