- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bugetarii din România care au refuzat să treacă în declarația de avere pentru 2022 salariile uriașe pe care le încasează. ANI le-a dat acordul

13 Jul, 22:30 • Lupu Alexandra
Bugetarii de la ANCOM și-au secretizat salariile în declarațiile de avere pentru 2022, publicate pe site-ul oficial al autorității. ANI le-a dat acordul.
Bugetarii din România care au refuzat să treacă în declarația de avere pentru 2022 salariile uriașe pe care le încasează. ANI le-a dat acordul

Angajații ANCOM au refuzat să treacă salariile uriașe pe care le încasează în declarația de avere pentru 2022, publicate pe site-ul oficial al autorității, informează economedia.ro. Bugetarii au obținut acordul ANI.

Salariile bugetarilor de la ANCOM

Majoritatea angajaților de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) și-au secretizat salariile în declarațiile de avere pentru 2022 publicate pe site-ul oficial al ANCOM. Din acest punct de vedere, instituția a transmis că salariații au solicitat anonimizarea veniturilor. Ei au primit acordul de la Agenția Națională de Integritate pentru a-și secretiza salariile. Acest lucru s-a întâmplat după ce bugetarii în cauză au depus un document care atestă că respectă condițiile pentru a beneficia de anonimizare.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: ANALIZĂ. Guvernul aruncă cu măsuri dure de la 1 august și 1 septembrie. Pe ce vor fi risipite salariile românilor

„În ceea ce privește anonimizarea drepturilor salariale în declarațiile de avere publicate pe pagina de internet a Autorității, menționăm faptul că unii dintre angajații ANCOM au solicitat și primit acordul Agenției Naționale de Integritate pentru anonimizare, respectând cerințele referitoare la dovada existenței unor norme speciale sau clauze privind asigurarea confidențialității veniturilor, prin anexarea la declarația de avere a unei solicitări însoțită de documentele justificative prin care se confirmă existența clauzei, respectiv prin indicarea normelor speciale care instituie obligația de confidențialitate”, potrivit ANCOM, la solicitarea Economedia.

Bugetari
Bugetari

În mai 2023 a fost ales noul președinte al ANCOM, fostul social-democrat Valeriu Zgonea. Pe 11 februarie 2022, Curtea de Apel București a stabilit admiterea apelului format de Valeriu Zgonea împotriva deciziei Tribunalului București și a hotărât achitarea fostului președinte al Camerei Deputaților pentru trafic de influență. Decizia magistraților este definitivă.

Valeriu Zgonea a fost condamnat în 2021 la 3 ani de închisoare cu executare, de către Tribunalul București, în dosarul în care era vizat de trafic pentru influență, fiind acuzat că a intervenit în favoarea angajării unei persoane într-o funcție de conducere în Ministerul pentru Societatea Informațională. În ianuarie 2018, fostul președinte al Camerei Deputaților a fost trimis în judecată de către procurorii DNA, pentru trafic de influență, acuzat că ar fi primit de la fostul consilier județean din Buzău Dumitru Dobrică peste 62.000 de lei, după ce i-a promis angajarea unei rude într-o funcție importantă, prin exercitarea influenței asupra unor funcționari.

Citește și despre: Vestea momentului în România! Anumite salarii vor fi MAJORATE de la 1 august