- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bugetarii nu vor mai beneficia de prima de Crăciun, dar nici de cel de-al 13-lea salariu. Bugetul de stat este în penurie!

30 Oct, 21:03 • Oprea Alina
Anul acesta, salariile bugetarilor nu vor mai beneficia de prima de Crăciun sau de cel de-al 13-lea salariu, astfel că Noua Ordonanță a Sărăciei afectează, în mod cosniderabil, veniturile angajaților de la stta, la acets final de an!
Bugetarii nu vor mai beneficia de prima de Crăciun, dar nici de cel de-al 13-lea salariu. Bugetul de stat este în penurie!

Bugetarii care nu se conformează, vor primi sancțiuni. Este foarte dificil a știi că bugetul de stat este în penurie, iar tu și familia ta nu veți mai beneficia de acel al 13-lea salariu sau de o primă de Crăciun, dat fiind faptul că inflația este grandioasă în aceste vremuri. Perioada sărbătorilor este una dintre cele mai costisitoare din viețile oamenilor, în special a românilor, care au foarte multe tradiții care trebuie să fie îndeplinite. Din nefericire, Noua Ordonanță a Sărăciei afectează veniturile angajaților de la stat în acest final de an, iar cei care nu se vor conforma, vor primi sancțiuni aferente faptelor sale.

Te-ar putea interesa și: Salarii 2024. Cum vor fi acordate sporurile potrivit noii Legi a Salarizării. În ce situații își pierd bugetarii aceste privilegii, cine primește sporuri de 30%

Bugetari
Bugetari

Bugetarii, fără prima de Crăciun și al 13-lea salariu!

Precum cele menționate anterior, Ministrul Finanțelor a declarat că cei care nu vor respecta noile măsuri impuse, vor avea de sufeirt, anume, li se vor aplica anumite sancțiuni. Ce înseamnă? În ultimele două luni din an, anagajații nu vor primi decât salariul, fără beneficiile aferente sfârșitului de an pe care toată lumea le așteaptă. Sfârșitul anului pentru bugetari vine odată cu prima de Crăciun, cel de-al 13-lea salariu (acest lucru se aplică doar în câtea cazuri), dar și cadouri pentru copiii angajaților, iar nimic din toate acestea nu vor mai fi valabile î luna decembrie.

Scopul acestei situații este ca executivul să poată reuși să facă o economie de 9 miliarde de lei, în condițiile în care este penurie de bani la bugetul de stat.

În acel moment, angajații nu vor mai putea primi primă de la stat sau al 13-lea salariu. Ministrul Finanțelor a venit cu câteva adăugiri, iar acesta a spus că, în cazul unor companii ale statului sau ministere sau primării, vor oferi aceste beneficii specifice sârșitului de an, atunci cei care le-au dat vor fi sancționați, iar primele vor trebui să fie recuperate, potrivit Antena3.

Te-ar putea interesa și: Se fac recrutări pentru rolul de responsabil front desk. Salariu trece de 800 de euro