- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Bugetul Asigurărilor sociale a primit aviz negativ! Bogdan Simion: „Nu am avut timp suficient pentru analiză”

14 Dec, 15:01 • Bumbeneci Diana
S-a dat aviz negativ pentru bugetul asigurărilor sociale! Bogdan Simion, președintele Consiliului Economic și Social explică de ce s-a luat această decizie.
Bugetul Asigurărilor sociale a primit aviz negativ! Bogdan Simion: „Nu am avut timp suficient pentru analiză”

Bogdan Simion confirmă avizul negativ pentru bugetul asigurărilor sociale. Consiliul Economic și Social a transmis un aviz negativ pentru bugetul asigurărilor sociale. Celelalte acte care sunt pe masa Consiliului Economic și Social, legea bugetului de stat și ordonanța cu măsurile fiscal bugetare vor fi din nou analizate de membri Consiliului, pentru că actele trimise de guvern au fost incomplete.

Bogdan Simion confirmă avizul negativ pentru bugetul asigurărilor sociale

Ședința CES a fost suspendată pentru ora 14:00, în condițiile în care Ministerele nu au transmis toate avizele necesare pentru bugetul pe 2024.

Vezi și: Ministrul Finanţelor, anunţ important despre salariile milioanelor de români. Cum arată bugetul pe 2024

Bogdan Simion, președinte CES, spune că avizul negativ a fost dat din pricina faptului că nu a fost suficient timp pentru analiză.

Bogdan Simion
Bogdan Simion

„În acest moment avizarea interministerială pentru proiectul de buget pe 2024 este completă și se poate da aviz de la ora 14:00. Anterior au lipsit avize de la Ministerele Agriculturii, Transporturilor și Justiției.Bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2024 a primit aviz nefavorabil, cu motivarea că nu am avut timp suficient pentru analiză”, a mărturisit Bogdan Simion, președinte CES.

Noua lege a bugetului de stat include și majorarea de 13% de la 1 ianuarie 2024 pentru salariile personalului didactic și nedidactic, asta în condițiile în care forma inițială a ordonanței „trenuleț” publicată de MF „dintr-o greșeală”, spune Boloș, prevedea o majorare de 8% de la 1 ianuarie 2024.

Până la urmă profesorii vor beneficia de o majorare de 20% în 2024, 13% de la i ianuarie și 7% de la 1 iunie.

De asemenea, în 2024 ponderea cheltuielilor totale este estimată la 38,8%, iar cea a veniturilor la 33,8% din PIB.

Ai mai putea citi: Marcel Ciolacu, anunțul momentului după întrunirea cu delegația Băncii Mondiale: 7% din PIB

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult